Hlavní obsah

Nejstylovější kabáty podzimu: Ulovte si ten svůj!

Foto: zara

Kabát vás bude provázet celým podzimem. Do kterého se zachumláte?Foto: zara

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výběr nového kabátu bychom bez nadsázky označili za nejdůležitější volbu sezony. Alespoň tu módní. Vždyť právě on vás bude provázet celým podzimem. A že si letos můžete najít opravdu stylového parťáka!

Článek

Zmapovali jsme pro vás nabídky obchodů a dali dohromady desítku aktuálních trendů i módní klasiky. Pořídíte si nadčasový trenčkot, ultra zářivý kabát, nebo rovnou kožíšek?

Trenčkoty a nadčasová klasika

Nechávají vás sezonní trendy chladnými? Pořiďte si času vzdorný trenčkot nebo klasický vlněný kabát. Módní jsou minimalistické střihy, opatřené jen páskem, skvěle vypadají (i hřejí) vysoké límce. A po kterých barvách se dívat? Nechte pro jednou černou stranou a porozhlédněte se po stejně univerzální šedé, velbloudí nebo alespoň tmavě modré.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1899 Kč a Zara, 2799 KčFoto: archiv firem

Ležérní parky

Pokud vás baví uvolněný styl a prioritou je pro vás pohodlí, vydejte se do obchodu pro stále aktuální parku. Stejně jako během loňského podzimu jsou v kurzu především ty, které zdobí kožené nebo koženkové rukávy. Více jich najdete v článku Objevte s námi "módní Ameriku": Pohodlné parky!.

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): obě Asos, 2820 Kč a 2599 KčFoto: archiv firmy

Peleríny

Nedáte dopustit na eleganci, ženskost a nápaditost? Pak se zaměřte na velký hit letošní sezony – pelerínu. Pokud pod ní zrovna nebudete mít dlouhý rukáv, natáhněte si stylové vysoké rukavice. A rozhodně nemusí být jen v barvách peleríny. K tmavě modrému plášti se bude skvěle hodit například vínová.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos, 2810 Kč a H&M, 2999 KčFoto: archiv firem

Zářivé barvy a „růžovky“

Letošní kabátky jsou nápadnější než kdy jindy. Odráží se to v jejich střizích, provedení i barvách. Pokud jste si rok co rok stěžovaly na nadvládu černé, přijdete si tentokrát na své. Kabátů i bundiček ve výrazných barvách bude spousta. Jsou na vás zářivé odstíny příliš? Vsaďte na další trend podzimu – pastelově růžovou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos, 2110 Kč a Zara, 2999 KčFoto: archiv firem

Inspirace uniformami

Tentokrát zůstaneme pouze u náznaků. Zatímco loni se to hemžilo armádní zelenou a dokonce i maskáčovým vzorem, letošní podzim bude pouze o inspiraci a detailech. Uniformní módu evokují jen knoflíky, pásky, strohý střih či výložka na ramenou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 3999 Kč a Zara, 2499 KčFoto: archiv firem

Křivák trochu jinak

Křivák je klasika, v letošní sezoně se však objevuje v nejrůznějších provedeních. Nezůstávejte proto jen u černé kůže a zkuste to jinak! Co třeba vlněná verze nebo černobílé provedení se vzorkem zebry?

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 2499 Kč a New Yorker, 1500 KčFoto: archiv firem

Kůže a kožen(kov)é prvky

Zapomenout nesmíme ani na nesmrtelnou kůži. Kromě klasické bundy by vám letos neměl chybět kožený blazer. V módě zůstávají také bundy ve stylu bomber, které často zdobí kožené nebo koženkové rukávy. Ty se často objevují i na kabátcích, mnohdy i v prošívaném provedení.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1899 Kč a Zara, 5299 Kč (pravá kůže)Foto: archiv firem

Kostky, kostky a zase kostky

Vzorem nadcházející sezony budou bez debat kostky. A je úplně jedno, jestli budou zdobit krátký elegantní kabátek nebo červeno černý model s koženými rukávy evokující grunge.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 2799 Kč a United Colors of Benetton, info o ceně v obchoděFoto: archiv firem

Ze zvířecí říše

Návrháři se nechali inspirovat také světem zvířat. V módě budou odvážné potisky (pokud si netroufáte na leopardí kabát, klidně si pořiďte model, který má vzorovaný jen límeček), stejně jako kožešiny i kožešinové detaily.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Marks & Spencer, info o ceně v obchodě a Zara, 2999 KčFoto: archiv firem

Oblá ramena a oversized

Velkou proměnou prošly siluety kabátů. Tím nejmódnějším střihem, který si můžete pořídit, je kabát se spadlými oblými rameny nebo rovnou oversized. Sezona přeje objemným kabátům, ve kterých sice nevyniknou křivky, ale dá se do nich skvěle zachumlat.

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Mango, 2199 Kč a 2699 KčFoto: archiv firmy

Ve kterém kabátu byste s chutí přečkaly podzim? Napište nám!

Reklama

Načítám