Hlavní obsah

Někdo zvoní u dveří? Pokud máte chytrý zvonek, můžete sedět dál!

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Zabezpečte si bydlení pomocí sofistikovaného zvonkuFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpočíváte na pohovce, někdo zvoní. Sedíte dál, a přesto jste návštěvě dveře otevřeli. Jak je to možné? Máte totiž u dveří nainstalovaný chytrý zvonek propojený přes internet s mobilem a zámkem.

Článek

Chytrý zvonek, jinak také videovrátný, v sobě propojuje hned několik zařízení najednou. Jakmile příchozí zazvoní u vašich dveří, dostanete díky wi-fi avízo na displej mobilního telefonu. Navíc se na telefonu rovnou podíváte, kdo stojí u dveří. Můžete se pozdravit, promluvit si, a prostřednictvím telefonu hned i otevřít.

A co když nejste doma? Nic se neděje. Pokud jste přes telefon připojení na internet, jako byste doma byli. Na displeji vidíte, kdo u vás zvoní, můžete se domluvit, kdy budete zpět, případně příchozím na dálku otevřete dveře a pustíte je dovnitř.

„Existuje řada situací, kdy je chytrý zvonek k nezaplacení. Představte si například, že jste s dětmi na procházce a přijede návštěva, můžete jim říct, že jste tam za chvilku. Nebo máte party, příchozím na dálku otevřete branku a pošlete je přímo na zahradu. Jindy přijdou dělníci a vy je můžete pustit dovnitř, i když jste v práci – odpadá tedy to, že byste si museli z práce odskočit, případně si brát dovolenou,“ vyjmenovává praktické příklady Jan Král, konzultant projektů chytrých domů Loxone.

Když si zrovna s návštěvou nechcete povídat, chytrý systém pořídí o návštěvě záznam – foto či video – a jakmile budete mít chvilku volna, přehrajete si jej. Hned víte, co je potřeba vyřídit, komu zavolat.

Foto: Alexey Boldin, Shutterstock.com

Zvonky nové generace můžete ovládat chytrým mobilním telefonemFoto: Alexey Boldin, Shutterstock.com

Zbytečný výstřelek? Ne, užitečný pomocník

Vašeho videovrátného oceníte ale i v jiných situacích. Pokud jste zrovna rodiči malých dětí, asi vás nepotěší, když je po obědě uspíte a v tu chvíli někdo zazvoní – jestli mají vaše děti lehký spánek, jsou zpátky na nohou. Pro tyto případy uvítáte, že místo hlasitého drnčení zvonek pouze zabliká.

A tím to nekončí. „V dnešní době, kdy je bezpečnost na prvním místě, bych toto zařízení doporučil v podstatě každému. Pokud u vašich dveří zazvoní potenciální zloděj, aby zkontroloval, zda je někdo doma, ohlásíte se, ať jste kdekoli. Cizí návštěvník těžko pozná, zda se hlásíte z domova nebo z dovolené,“ říká Filip Zrak z webu Techu, prodejce nejmodernější chytré elektroniky.

Kromě toho plní chytrý videozvonek funkci domácího hlídače – dokáže detekovat pohyb přede dveřmi, a to i v noci. Zobrazí vám upozornění přímo na mobilu. Celý systém může navíc ovládat více členů domácnosti, přístup přes mobil tak může mít celá rodina.

Foto: Rasulov, Shutterstock.com

Chtěli byste vidět, kdo stojí před vašimi dveřmi? S chytrými zvonky to není sebemenší problém!Foto: Rasulov, Shutterstock.com

Kdo vám bude dělat vrátného?

Foto: Techu

Inteligentní wi-fi zvonek Doorbell, cena 3990 KčFoto: Techu

Foto: Loxone

Firma Loxone nabízí chytré zapuštěné zařízení Intercom, cena 28 433 KčFoto: Loxone

Foto: Chytrelektro

Řešení od firmy Commax CDV-70UX – toho, kdo u vás zvoní, uvidíte na 7" dotykovém displeji, cena 15 718 KčFoto: Chytrelektro

Foto: CZC

Dveřní systém Doorbird od firmy Fibaro vás vyjde na 9789 KčFoto: CZC

A jaké jsou vaše osobní zkušenosti? Pořídili jste si už chytrý zvonek?

Reklama

Související témata:

Načítám