Hlavní obsah

Nesmysl? V módě jsou ošklivé boty, na kterých se nedá chodit!

Foto: Isifa

Lady Gaga se v extravaganci vyžívá a je jednou z celebrit, které na šílených botách doslova ujíždíFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boty mají být krásné, slušivé a má se v nich dát chodit. Jenže současný trend tomu všemu odporuje. Celebrity si totiž oblíbily ošklivé a nenositelné boty na podpatku, kterým ale ten podpatek chybí.

Článek

Jsou to takzvané high heelless boty. Většinou jde o lodičky na obří platformě, která je pod patou „vykouslá“ a chybí tam podpatek. Takže žádná opora pro patu, jednoduše vám musí stačit chůze po špičkách.

Odstartovala to ikonická Beckham

Jako první se v takových šílených botách nechala v roce 2008 vyfotit módní ikona Victoria Beckham. Tehdy na sobě měla šedivé jednoduché šaty a k tomu podivné černé vysoké kozačky na podpatku bez podpatku.

Foto: Isifa

Victoria Beckham byla první, kdo si něco tak šíleného nazul na nohy. A rázem se z toho stal hitFoto: Isifa

A jak už to tak bývá, další větší či menší hvězdy showbyznysu nechtěly zůstat pozadu. V obuvi popírající veškeré gravitační zákony se tak mnohokrát objevila extravagantní Lady Gaga a neodradilo ji ani to, že se na nich v roce 2010 málem zabila a její krkolomný pád zachytili fotografové.

Foto: Isifa

Lady Gaga a její příšerné boty, na nichž si málem zlomila vazFoto: Isifa

Foto: Isifa

Pád nepád, boty popírající zákony gravitace si obouvá stále dokolaFoto: Isifa

Člověk by čekal, že tento nepochopitelný trend zmizí tak rychle, jak se objevil. Jenže čas od času si na tyhle šílené boty někdo vzpomene a utichající trend (bohužel) opět vzkřísí. V roce 2012 to zkusila herečka Lucy Liu, ale moc dlouho v extravagantních botičkách nevydržela, vrazila je do ruky ochrance a sama se přezula do balerínek. Naposledy se pak v high heel less lodičkách objevila Emma Watson, a to na show módní značky Dior.

Foto: Isifa

Naposledy se na takových botkách předváděla Emma WatsonFoto: Isifa

Od hvězd k obyčejným ženám

A když už něco takhle masově nosí celebrity, je jen otázka času, kdy se to rozšíří mezi obyčejné lidi. A tak jsou i běžné (vesměs zahraniční) obchody plné podobných bot, nebo alespoň bot, které jsou jakousi jejich modifikací, pokusem učinit je nositelnějšími. Sehnat je ale můžete i u nás, podnikavé české ženy (i muži) je sem totiž dovážejí ze zahraničí (nejvíce z Velké Británie) a na různých internetových inzertních serverech je přeprodávají.

Foto: Archiv

Jakkoli jsou podobné modely nepohodlné, nenositelné a nehezké, prodávají je už i běžné zahraniční obchody a sehnat se dají i u násFoto: Archiv

Foto: Archiv

Tohle je jakási pohodlnější obdoba, ale neslušivé jsou tyhle boty úplně stejněFoto: Archiv

Výsledek? Ženy zoufale se snažící držet se módního diktátu balancují na lodičkách a vypadají u toho spíš směšně než sexy. A co je nejhorší, tyhle boty nejsou ani lichotivé k většině svých nositelek. Podsadité a nehezky tvarované nohy zvýrazní, z hubených nožek udělají naprosté tyčky, opticky rozšiřují boky a jakkoli od podpatků čekáte prodloužení nohou, tady se toho nedočkáte.

Zkusily jste se na takových botách někdy projít?

Reklama

Načítám