Hlavní obsah

Neuvěřitelné: Co všechno zvládnou ženy mezi 25 a 40 lety?

Foto: thinkstock

Období mezi 25 a 40 lety je frmol! Musíte stihnout všechno – lásku, kariéru, založení rodiny a spoustu dalších věcíFoto: thinkstock

Reklama

Jste žena a je vám 25 až 40 let? Tak vítejte v nejhektičtějším a nejnáročnějším období svého života. Co všechno byste měla stihnout? Vztahy, kariéru, rodinu, ale i kosmetické návyky!

Článek

Těchto patnáct let je podle nedávné studie kosmetické společnosti Olay vlastně nejdůležitějším obdobím v životě ženy. Mezi 25 a 40 lety vás toho opravdu hodně čeká. A co je nejdůležitější, v této době ženy činí zásadní životní rozhodnutí, která ovlivní zbytek jejich života.

To se (ne)dá stihnout

Je to až k neuvěření. V této životní etapě se prostě ani nezastavíte. Máte před sebou spoustu životních pádů a vzestupů, v tomto období se vlastně rozhodne, jak bude váš život vypadat. Podle studie stihne průměrná žena během těchto patnácti let následující věci:

  • Čtyři opravdu vážné vztahy
  • Čtyři různé domovy (čtyři stěhování a zařizování nového bydlení)
  • Pět regulérních zaměstnání na plný úvazek (nepočítají se brigády, přivýdělky či nárazová práce)
  • 144 opravdu velkých a divokých večírků
Foto: thinkstock

S kým a kde budete žít! To je jedno z nejzásadnějších rozhodnutí, které budete muset učinitFoto: thinkstock

Jako tři největší události v tomto období pak ženy svorně uvádějí svatbu, mateřství a koupi domu či bytu. „Tato životní etapa je nepopiratelně jednou z nejvíce hektických období v životě ženy. Rozhodujete se o tom, kde hodláte žít, s kým chcete žít, co uděláte se svou kariérou a jak ji skloubíte s mateřstvím. Každé rozhodnutí pak zásadně ovlivní zbytek vašeho života, proto je nesmírně důležité, učinit ho správně,“ potvrzuje psycholožka Linda Papadopolous. A to je samozřejmě velký stres, který si možná ani neuvědomujete, ale má vliv i na váš vzhled.

Stárneme s optimismem

Podle většiny žen (82 procent) může za přibývající vrásky především stres. Hned za ním je nedostatek spánku a škodlivé UV záření. Jen ženy s dětmi mladšími deseti let mírně nesouhlasí, podle nich je hlavním viníkem stárnutí únava, ale to není žádné překvapení.

Faktem je, že průměrná žena podle studie vstává více než šestkrát do měsíce před šestou hodinou ranní. Když k tomu přičtete přiznání žen, že zhruba čtyřikrát měsíčně jdou spát, aniž by se odlíčily, není divu, že jejich pleť nevypadá vždy nejlépe.

Foto: thinkstock

Stres a náročnost tohoto období se projevuje i na vašem vzhledu. Není proto divu, že kosmetika se stává běžnou součástí vašeho životaFoto: thinkstock

S kosmetikou trochu lépe

A proto je jen otázkou času, kdy se ženy začnou o svou pleť starat a v koupelně se jim pomalu začnou objevovat přípravky proti stárnutí a vráskám. I když – jisté rezervy v péči o pleť ženy mají. Dokládají to následující fakta, která vyplynula ze studie:

  • Poprvé se o kosmetiku tohoto druhu začínají ženy zajímat kolem sedmadvacátých narozenin.
  • Průměrná žena během několika let vyzkouší tři až čtyři různé značky kosmetických přípravků, než najdou tu, která jim vyhovuje nejvíce. Té pak spotřebují přes čtyři balení ročně.
  • Téměř třetina žen přiznává, že přípravky proti stárnutí používá jen sporadicky. U třetiny z nich za to prý může nedostatek času, třetina pak uvádí, že je tato kosmetika příliš drahá a zbytek tvrdí, že se v tom množství krémů a sér jednoduše nevyzná.

Celkem dost žen se ale odmítá projevy stárnutí výrazně stresovat. Téměř 35 procent dotázaných je přesvědčeno o tom, že se jejich vzhled v této životní etapě nijak zásadně nemění. Tedy nemá žádné deprese z přibývajících vrásek, a to je dobrá zpráva.

Tak co, jak si tohle hektické období užíváte vy?

Reklama

Načítám