Hlavní obsah

Nevěra, která vás srazí na kolena? Když má paralelní vztah!

Foto: thinkstock

Myslely si, že jsou jeho jedinou ženou. Že jen ony s ním mají dítě. Pak přišlo drsné prozření, protože jejich muž měl takových rodin několikFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdy byste to do nich neřekli. Jsou úspěšní, bohatí, šťastně ženatí a mají krásné děti. Jedna rodina jim ale nestačí, proto jich mají víc. Jejich partnerky nic netuší. Je to děsivé, ale paralelní vztahy dnes udržuje čím dál víc mužů.

Článek

Mít dvě či více rodin už dávno není specialita mužů z Východu, kteří mají manželku a děti ve své rodné zemi, a další si pořídí například v Čechách. Dnes takhle funguje řada českých mužů, kteří nejenže jsou schopni více rodin uživit, ale zároveň mají takovou práci, že nikomu není divné, když nejsou několik dní doma. Lékaři a jejich noční služby či stáže v zahraničí, vrcholní manažeři a několikadenní služební cesty, obchodní cestující, kteří jsou pořád v letu. Těm se paralelní vztahy udržují mnohem snáz než úředníkovi, který pracuje od pondělí do pátku od devíti ráno do pěti odpoledne.

Je to běžnější, než si myslíte

„Já se s tím setkávám prakticky denně. A hlavně se tyto paralelní vztahy dějí v rodinách, ve kterých by to navenek společnost nikdy neřekla. Většinou se jedná o muže, kteří jsou ve vyšším postavení, konzervativní a působí jako lidé, kteří nikdy nic špatného neprovedli,“ potvrzuje kouč partnerských vztahů Lenka Černá.

Foto: thinkstock

Paralelní vztahy často udržují muži, kteří hodně cestují. Není výjimkou, že mají ženy a děti v různých zemíchFoto: thinkstock

I její kolega z portálu Mujvztah.cz Aleš Kalina má s těmito muži své zkušenosti. „Chodil za mnou jeden pán, který zakládal vztahy v různých zemích jen proto, aby se to neprovalilo. Nebo jsem měl klientku, která paralelní vztah svého partnera odhalila tak, že se jí do ruky dostal rodný list, kde byl jako otec uveden její manžel,“ říká Aleš Kalina.

V paralelním vztahu žil i milenec slavné Edith Piaf boxer Marcel Cerdan. Přestože měl manželku a děti, v americkém světě trávil volné chvíle v partnerství se slavnou zpěvačkou. Připomeňte si tragický osud mileneckého páru v epizodě pořadu Slavné dvojice televize Stream.cz!

Co z toho mají?

Tohle asi napadne každého. Koneckonců mít dvě či více rodin je fyzicky, psychicky i finančně velmi náročné. Vždyť už jen ten neustálý stres z toho, že vaše podvody budou odhaleny, musí člověka ničit. To už přece není jen běžná nevěra, tady jde o pevné vztahy, jejichž součástí jsou i děti.

Podle odborníků jde nejčastěji o tyto typy mužů:

  • Chtějí víc lásky – jde o muže, kteří si nesou určité trauma z toho, že je například v dětství nikdo neměl moc rád, nebo je v dospělosti jejich partnerka opustila. „Jejich chování je pak motivováno hlavně strachem, že by jednu rodinu a jednu lásku mohli ztratit, proto si jich budují víc,“ vysvětluje Aleš Kalina.
  • Jsou nerozhodní – často se stává i to, že tihle muži jednoduše nemají dost odvahy se rozhodnout. „Kořenem problému je to, že se neumí rozhodnout pro jednu z partnerek a druhý vztah ukončit. Často balancují nad jednou z možností a mají neustále nepříjemné myšlenky, jak to vyřešit. Ve finále si dovolím tvrdit, že z toho ani nemají potěšení a trápí se,“ tvrdí Lenka Černá.
  • Bojí se – poslední nejčastější možností je to, že jsou do této situace tak nějak dotlačeni. Nezávazný úlet, o němž neměl nikdo vědět a který se rozhodně neměl opakovat, skončil neplánovaným těhotenstvím a tím, že muž byl nucen zachovat se „zodpovědně“. To, že to vzal za úplně špatný konec, je věc jiná.

Když to praskne, je to peklo

Bohužel z praxe mají odborníci ověřeno, že jen málokdy lze takhle žít dlouhodobě. Dřív nebo později dvojí život na muže praskne. Pro jeho partnerky je to pak neuvěřitelná rána, se kterou se také nemusí už nikdy vyrovnat. Byly totiž podvedeny tím nejhorším způsobem, byly léta klamány nejen ony, ale i jejich děti. Vše, v co věřily a budovaly, se zhroutilo. „Je to většinou totální katastrofa, která má nedozírné následky,“ potvrzuje Lenka Černá.

Tohle jsou případy, kdy se vztah podaří jen málokdy opravit. Zhrzená žena pak ze vztahu odchází zlomená, bolavá a naprosto znechucená mužským pokolením, ke kterému jen těžko kdy najde ještě důvěru. „Většinou už tyhle ženy mužům nikdy nevěří a žijí s tím celý život. Touhu po lásce zatlačí hluboko do podvědomí, ale trpí,“ říká Aleš Kalina. Jedinou šancí je najít odvahu a s pomocí odborníka se pokusit změnit vlastní hlavu a vyrovnat se s touto zradou. Ovšem je to velmi dlouhodobá záležitost, která může trvat roky.

Dovedete si to představit? Nebo jste se s něčím podobným dokonce setkaly?

Reklama

Načítám