Hlavní obsah

Mládněte jako celebrity

Foto: alfemminile.com

Jane Fonda je vzor pro mnoho ženFoto: alfemminile.com

Reklama

3. díl - V předchozích dvou dílech jsme vám ukázali, jak o svou postavu pečují muži. Je  i pro ženy sport aktivitou proti stárnutí? Jak to vidí mladičká Taťána Kuchařová a o generaci starší Helena Vondráčková?

Článek

Nevymlouvejte se na nedostatek času

Kdo navštěvuje fitko nebo jinak pravidelně sportuje, nepotřebuje psychologa. To je závěr, který vyplývá z knihy Nerušit, cvičíme!, která se právě teď objevila v prodeji. A jako bonus získáte kondici a postavu, která téměř nepodléhá hlodajícímu zubu času. Když pravidelně cvičíte, vypadáte mladší než vaši „pohodlní" vrstevníci.

Štíhlá nebo vyzáblá, to je rozdíl

Taťána Kuchařová (20), topmodelka a Miss World 2006, je první Češkou, která se stala nositelkou titulu nejkrásnější žena světa. Její krásná postava i tvář jsou jí dané přírodou. Teprve za třicet let poznáme, jestli dokázala běžící čas pozastavit.

Foto: Nerušit, cvičíme!

Taťána si udržuje postavu pravidelným cvičenímFoto: Nerušit, cvičíme!

Modelka je přesvědčená o tom, že o fyzickou i duševní kondici se musí člověk soustavně starat. A důležité je tam slůvko „soustavně". Nárazové aktivity nejsou to pravé. Jde o to mít pevné, ale ne vyzáblé tělo, štíhlý pas a ladnou chůzi, a k tomu jsou potřeba svaly. Ke kráse patří i optimistické vidění světa, kterého je Taťána zastáncem. Jaké muže obdivuje? Líbí se jí sportovec Roman Šebrle a ženský idol krásy je pro ni Angelika (Michele Mercier).

A rada Taťány, jak získat postavu, po které toužíte? Vědět, proč chcete zhubnout, omezit nezdravé jídlo, a i to zdravé, a přidat pohyb, pohyb a pohyb.

Rozpohybujte tělo, duše zaplesá

Heleně Vondráčkové (61) přináší pohyb radost. Mezi její oblíbené sporty patří plavání, tenis a cvičení v jejím domácím fitku, i když plán cviků má zpracovaný od profesionála. V poslední době si oblíbila jógu. Nedokáže zahálet, je stále v pohybu. U ní skutečně platí to pravidlo, čím víc toho děláte, tím víc toho stihnete.

Foto: Nerušit, cvičíme!

Helena posiluje podle plánu od profesionálaFoto: Nerušit, cvičíme!

Čert vem vrásky, když postava je ohebná

Dokázala, že to jde udržet si postavu i kondici do svého věku. Nebylo to zadarmo, musela na sobě makat, ale dokázala stárnutí zpomalit. Jejím idolem není nikdo jiný než herečka Jane Fondová.

Jak se bleskově dostat do kondice podle Heleny Vondráčkové? Rada zní: ubrat jídlo, od pěti hodin odpoledne nejíst nic a přidat pohyb. Nepít tvrdý alkohol. A doporučuje dělenou stravu.

Reklama

Související témata:

Načítám