Hlavní obsah

Nohy jako samet

Foto: samphoto.cz

Hladká kůže je součástí hygienyFoto: samphoto.cz

Reklama

Jarní sluníčko nesměle vykukuje a vy za chvíli odložíte dlouhé kalhoty, kozačky a vyrazíte směle v minisukních, silonkách a vysokých lodičkách, jak velí módní trendy. Nezbytné jsou nožky hedvábné jako samet, čehož docílíte dokonalou epilací.

Článek

Hygiena především

Hladké tělo není jen estetickým rozmarem, ale má i svou důležitou hygienickou funkci. Přes 60 % českých žen považuje odstraňování chloupků za naprosto normální součást péče o svůj zevnějšek. A  přibývá i mužů, kteří své protějšky v tomto směru následují.

Laser nebolí

Revoluční metodou je jednoznačně bezbolestná laserová epilace. Tato metoda je šetrná, účinná a především trvalá. Principem ošetření je pohlcení světelného paprsku pigmentovým barvivem chloupku a následné tepelné zničení vlasové cibulky. Důležité je zasažení chloupku v jeho růstové fázi. A protože jsou chloupky při ošetření v různých fázích růstu, pro absolutně hladké oholení je třeba zákrok několikrát zopakovat.

Super epilace

„Nejmodernější epilační metodou je využití technologie SHR (super hair removal = super epilace)", říká Iveta Pecháčková, majitelka Salonu Dermitage na pražském Senovážném náměstí. „Postup ošetření je jednoduchý. Ošetřovanou oblast musíme nejdříve oholit. Na ošetřovanou plochu naneseme tenkou vrstvu ultrazvukového gelu. Pak hlavicí přístroje přejíždíme tam a zpět, jako bychom malovali štětcem. Každou oblast přejedeme vícekrát."

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Chloupky trvale odstraní laserová epilaceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ošetření v pohybu

Tato metoda epilace, tzv. in motion (v pohybu), je nejrychlejší ze všech dosud používaných technik. Epilační přístroj je velmi spolehlivý a vysoce účinný pro všechny druhy pokožky a je vhodný pro ženy i muže. Muži často vyžadují depilaci zad a spodní části krku, ženy nejčastěji podstupují epilaci nohou a intimních partií. A co je nejdůležitější? Tato epilace je stoprocentně bezbolestná!

Pokud se rozhodnete využít tuto formu epilace, musíte mít na zřeteli několik pravidel:

  1. Pokožka nesmí být opálená (přirozenou cestou ani v soláriu, měsíc před a po zákroku se nesmí používat samoopalovací přípravky).
  2. Pokožka musí být zdravá, metodu není možné používat při kožních onemocněních, alergických reakcích apod...
  3. Laserová epilace se nesmí provádět v těhotenství.
  4. Pokožka nesmí být před zákrokem ošetřena žádnými kosmetickými přípravky.
  5. Ošetření se nedoporučuje diabetikům a epileptikům (možnost kontraindikace).
  6. Je důležité důkladně se seznámit se zdravotním stavem ošetřovaného a se všemi léky, které užívá (některé léky mohou způsobit fotosenzibilizaci, přecitlivělost na světlo).
  7. Po zákroku se může objevit krátkodobé zarudnutí pokožky, pak je možné použít zklidňující přípravky.

A cena? Ta závisí na počtu ošetření (značně individuální) a také impulzů spotřebovaných v rámci zákroku. Rámcově se můžete připravit na to, že pokud se necháte epilovat od kolen k ploskám nohy, zaplatíte něco kolem 15 000 Kč. Když si ovšem nasčítáte všechna ta holítka a kosmetiku v průběhu vašeho „epilačního" období a připočtete trvanlivost zákroku, určitě se laser vyplatí. Tak směle do toho, jaro už klepe na dveře.

Reklama

Související témata:

Načítám