Hlavní obsah

Nouzový východ z vlastního života

Foto: bontonfilm.cz

Frank a April tvoří dokonalý párFoto: bontonfilm.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte nádherný dům na předměstí a krásného manžela, kterého vám všechny ostatní ženy v sousedství závidí. Manžel chodí do práce, vy zůstáváte doma. Jste zdánlivě spokojená. A pak to jednoho dne přijde. Uvědomíte si, že jste takhle žít nikdy nechtěla. Je čas zatáhnout za záchrannou brzdu a vyskočit z jedoucího vlaku.

Článek

Poprvé od ukončení natáčení dnes již legendárního filmu Titanic se před kamerou opět setkávají Leonardo DiCaprio a Kate Winslet. Na režisérskou stoličku usedl oscarový Sam Mendes (např. film Americká krása), manžel Kate Winslet.

Příběh začíná v jednom baru, kde se setkává mladičký Frank Wheeler, okouzlující frajírek, a krásná April, začínající herečka. Je to láska na první pohled. Oba spojuje veliká touha po nekonvenčním životě, kde neexistuje stereotyp a nuda.

Přijde ale střih a film se posune o několik let vpřed. Frank a jeho žena April žijí přesně tak, jak nechtěli. Mají dvě děti, Frank je úředník a svoji práci nesnáší. April je žena v domácnosti, kariéra herečky jí nevyšla. A tak jednoho dne řekne April dost.

Foto: bontonfilm.cz

April začne svůj život nenávidětFoto: bontonfilm.cz

Přemluví Franka, aby se přestěhovali do Paříže. Chce pracovat na americkém velvyslanectví a nechat manžela, ať nepracuje a věnuje se sám sobě - četbě, psaní, umělecké tvorběl. Všichni jsou z nového plánu nadšení.

Objeví se ale trhlina - April nečekaně otěhotní. Čeká ji neuvěřitelně těžké rozhodnutí. Má si dítě nechat a pokračovat v životním stylu, který nenávidí? Nebo si nechá dítě vzít, odjede do Evropy a splní si svůj sen?

Kate Winslet za roli April získala Zlatý glóbus. Ve snímku jsou skvěle zachyceny emoce, stereotyp, jenž se vkradl do jejich života. Přestože by filmu vůbec neuškodilo, kdyby byl o 30 minut kratší, rozhodně stojí za to počkat si na zcela strhující závěr. Žádná z námi nabízených možností konce totiž není správná...

Společně s filmem vychází stejnojmenná kniha od Richarda Yatese z roku 1961. Soutěžit o osm knih Nouzový východ můžete zde.

Foto: bontonfilm.cz

Plakát k filmu Nouzový východFoto: bontonfilm.cz

Nouzový východ (Revolutionary Road), premiéra 29. 1. 2009 Režie: Sam Mendes Hrají: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Michael Shannon a další. V původním znění s titulky 119 minut, přístupný od 15 let

Reklama

Související témata:

Načítám