Hlavní obsah

Novinka: Objevili jsme hubnutí vleže!

Foto: archiv

Díky teplu v kouli zhubnete rychleji a bez velké únavyFoto: archiv

Reklama

Cvičit v teplem vyhřáté kouli! Že na to by vás nikdo nedostal, protože je vám vedro, jen si to představíte? A co když vám prozradíme, že díky teplu zhubnete rychleji a bez únavy?

Článek

„Teplem zlepšujete metabolismus a podporujete výdej energie,“ říká Mgr. Kristýna Galová z Institutu redukce a prevence nadváhy kompliment. Tohle mohu potvrdit, neboť jsem do teplem vyhřátých kopulek cvičit chodila a kila dolů jen letěla. Nedávno jsem pro vás zkusila i teplem vyhřátý běžecký pás, podívejte se na naše video.

Tip redakce: Pokud teplo není váš šálek kávy, tak zkuste jako já cviky s partnerem nebo třeba běhat venku.

Lehněte si, prosím

Výhoda kopulek je především v tom, že při samotném cvičení téměř pořád ležíte. Proto je název přístroje termolůžko. A nebojte se toho, že by vám teplo bylo nepříjemné. Naopak, nejde o vedro a navíc máte hlavu stále venku. „Individuálně se přizpůsobuje zátěž, teplota v lůžku a cvičební sestava,“ doplňuje instruktorka Gabriela Knosová, kterou vidíte cvičit na našich fotkách. Intenzita cvičení se mění podle toho, jak vám to jde.

Foto: archiv

Cvičební sestava se dá přizpůsobit individuálněFoto: archiv

Činky versus teplo

Možná vás napadá, v čem je rozdíl tohoto typu cvičení od posilování ve fitcentru? Především v již zmiňovaném teple: „Standardně se v začátcích cvičí při dvaceti až dvaadvaceti stupních,“ upřesňuje Kristýna Galová. „Pokud jste fyzicky zdatní a nemáte žádné zdravotní kontraindikace, můžete zkusit až 26 až 28 stupňů Celsia, při nichž je cvičení už namáhavější.“ Cvičí se vleže, na boku, na břiše, na zádech nebo na kolenou a loktech a za dohledu odborníka. Sestava cviků je vám dělaná na míru.

Další výhodou oproti klasickému posilování je zkrácená doba. Díky teplu vám na lekci stačí 30 minut. „Podle fyzické kondice pak využíváte váhy vlastního těla nebo cvičíte proti nastavitelné zátěži lanek, která jsou součástí lůžka a mají odpor jednoho a půl, tří nebo šesti kilogramů,“ doplňuje Gabriela Knosová.

Foto: archiv

Díky vyšší teplotě se doba cvičení zkracujeFoto: archiv

Už chci mít dole aspoň kilo!

Koho by nezajímalo, kdy uvidí účinky svého snažení? Ale ruku na srdce, nezapomínejte, jak dlouho se vám kila hromadila... „Pravidelné cvičení dvakrát týdně po dobu dvou měsíců se považuje za nejkratší potřebnou dobu trvání cvičení, po které jsou viditelné a měřitelné výsledky. Jasné je, že to musí jít ruku v ruce s úpravou jídelníčku. Díky pohybu dosáhnete také zlepšení kondice, vytvoříte si dostatečné pohybové dovednosti a dobrý základ pro aktivní životní styl,“ objasňuje odbornice.

Posilovat tedy v teple můžete například v Institutu kompliment či Studiu Marianne 3R v Brně, Kompliment v Praze nebo Wellness studiu v Karlových Varech.

Teplo má zkrátka svoje výhody, když s ním umíte zacházet. Cvičení v teple proto může být jednou z možností, kam se chodit schovávat před zimou. A nebo máte jiný tip?

Reklama

Načítám