Hlavní obsah

Triky pro nožky jako samet

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Jaro si žádá ošetřené nohyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Krásné slunečné počasí nás vybízí, abychom odložily uzavřené boty a ukázaly své nožky. Ale ruku na srdce, je po zimě co ukazovat? Chce to rychlý zásah. Investujte tedy jednorázově a to do pedikúry. Máme pro vás exkluzivní tip...

Článek

Krásné nohy nemusí být snem

Pedikúra patří k základním péčím o tělo, a to už po několik století. První zmínky sahají až do dob starého Egypta, kdy se u hrobky vezíra (1. zástupce panovníka) Ankmahora našly basreliéfy datované do doby asi 2400 př. n. l., které jasně vyobrazují péči o vezírovy nohy a ruce.

Dodnes jsou známé tři základní typy této péče - suchá, mokrá a kombinovaná. Avšak novinkou mezi pedikúrami je tzv. MEDI PEDI neboli chemická pedikúra.

V čem se liší?

Chemická pedikúra MEDI PEDI využívá procesů chemického peelingu. Tato metoda je v estetické dermatologii známá již několik desítek let, ale používala se především k projasnění pleti, zvýšení hydratace a pružnosti, zmenšení pórů, vyhlazení vrásek či odstranění projevů akné v oblastech obličeje, krku, dekoltu a zad. Nyní se tohoto procesu peelingu kyselinou glykolovou chopila i pedikúra. A volba to byla výtečná!

Jedná se totiž o proceduru, při které se chemickým procesem velmi šetrně a jemně odstraňují povrchové kožní buňky, mozoly, otlaky a zhrublá kůže v oblasti pat a kotníků. MEDI PEDI je výborným pomocníkem i při léčbě nevzhledných a bolavých kuřích ok či plísní nohou, které mohou postihnout každého, rychle se zvětšují a úporně se postižených míst drží.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

O jemné paty se postará pedikúraFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Jistě vás potěší především fakt, že metoda chemického peelingu kyselinou glykolovou je mnohem bezpečnější než klasická pedikúra, která využívá mechanického seřezávání a oškrabávání kůže za pomoci ostrých nástrojů, kdy může dojít ke snadnému poškození povrchu chodidel.

Jak ošetření probíhá?

Chemický peeling není žádná věda - na chodidla je aplikován roztok s vysokou koncentrací kyseliny glykolové. Po krátké době je chemicky neutralizován speciální lékařskou směsí a tím celý proces končí. Pokožka je hned na první dotek hladší a pevnější.

Jeden až dva dny po pedikúře může být oblast chodidel mírně zarůžovělá a citlivější. Doporučuje se ošetřené místo mazat výživnými krémy, které pomáhající pokožku chránit a rychleji regenerovat. Proces totiž ještě stále dobíhá. Po dvou dnech se odloupou poslední zbytky zrohovatělé kůže a vy můžete vykročit do světa na úplně nových nožkách!

Reklama

Související témata:

Načítám