Hlavní obsah

Nu soul - nový taneční styl

Foto: nike.com

Nu soul - ve dvou to jde lépe!Foto: nike.com

Reklama

Víte, co je to Nu soul? Úplně nový dynamický taneční styl, který vás zaručeně rozhýbe!

Článek

S touto novinkou jsem měl možnost seznámit se, když jsem se zúčastnil workshopu Nike Rockstar Workout. A zaujala mě natolik, že vám chci o ní říct něco víc.

Rozhýbe i mrtvolu

Světově proslulí choreografové vymysleli nový styl pro dance aerobic inspirovaný jedinečnou kombinací soulu, funku, RB a hip hopu. Najdete zde plynulé pohyby, ale také ostré výpady sladěné s hudbou, která vás nenechá v klidu. Účastníci provádějí komplikovanější pohyby s choreografy na míru podle textu skladby ve stylu chill, a tak se zlepšují v koordinaci, síle a kardio kondici, svěžím a pokrokovým způsobem. Nu soul je rozdělen do choreografických bloků. Každý blok obsahuje pohyby na 4 až 8 dob hudby. Hlavní prezentérka Nu soul v České republice je Linda Pokorná. Podle mě jedna z nejlepších tanečnic u nás.

Rozdělení Nu soul:

  1. Rozcvičení pro Nu Soul - choreografie je založena na slokách a na refrénech a na rytmu hudby. Přínos - zahřeje tělo, účastníkům poskytne možnost seznámit se s rytmem, stylem a pomáhá navodit příjemnou a pozitivní atmosféru.
  2. Přes parket- tohle mi osobně chvíli trvalo, než jsem se sám odvážil a uvolnil. Klasická americká hodina tance by měla být ideálně vyučována tak, že instruktor vede účastníky jednoho po druhém přes parket, ve stylu následuj vůdce. Přínos - zahřeje tělo, účastníci zapojí svůj styl. Tato část není nutná, pokud na to není vhodná atmosféra anebo malý sál.
  3. Samotná choreografie - sestava je určena na jednu skladbu, ale je důležitá celková synchronizace se slokou, refrénem nebo frází. Může se opakovat tak dlouho, dokud se účastníci nechytnou. Přínos - zlepšuje celkovou fyzickou i psychickou kondici, učí tancovat.
  4. Zklidnění - inspiruje se pohyby comba a slouží k protažení a ukončení party v příjemném duchu. Přínos - pomalu snižuje tepovou frekvenci a vede k zotavení, protahuje svaly, pozitivní zakončení.
Foto: nike.com

Nu soul je novým trendemFoto: nike.com

Pro koho je Nu soul určený?

Tato aktivita není závislá na věku, postavě a úrovni. Je určená nejen pro mladé a nikoli jen pro ženy. A nebojte se, že se na první hodině ztrapníte, protože nebudete přesně vědět, co dělat. Tempo je dost svižné na to, aby ostatní prostě neměli čas vás okukovat! Počítejte, že se pořádně zapotíte, vyzkoušíte nové taneční pohyby na úžasnou hudbu, ale je jen na vás, jakou intenzitu cvičení si zvolíte.

Reklama

Související témata:
Soul

Načítám