Hlavní obsah

Objevte přírodní sílu topinamburu!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poznejte účinnost nenápadné, zapomenuté rostliny. Energie ukrytá v hlízách topinamburu je skutečný nutriční nářez, který dokáže se zdravím vaším a vaší rodiny doslova zázraky! Sunroot je váš zdroj.

Článek

Hitem zdravé stravy je topinambur! Inu, mohlo by se zdát, že topinambur je jen dalším členem přírodní lékárny, jehož název zní téměř jako magické zaklínadlo, a věřte mi, že topinambur v sobě trošku dávné magie přece jen ukrývá, protože své jméno tato rostlina dostala podle indiánského kmene Topinambus z oblasti Střední Ameriky, odkud pochází.

Topinambur neboli slunečnice hlíznatá je vysoká bylina s nádhernými žlutými květy, skrývající pod zemí skutečné bohatství v podobě drahocenných hlíz, které sice na pohled nevypadají příliš vábně, avšak svými blahodárnými účinky na lidský organismus překvapí.

Hlíza topinamburu vypadá tak trochu jako brambora nebo zázvor, ale nedejte se zmást, protože svou svěží chutí připomíná mladý kedluben s jemným aromatem slunečnicových semínek.

Hlízy topinamburu (Helianthus tuberosus) v syrovém stavu

Topinambur fascinuje unikátní životní silou již po staletí, protože dokáže přežít v extrémních podmínkách mrazu i sucha a daří se mu i na místech, kde jiné rostliny hynou. Navíc z půdy neabsorbuje žádné škodliviny ani těžké kovy, ale naopak díky svým hlubokým kořenům dokáže vstřebávat z hloubi země vzácné živiny a minerály.

Slunečnice hlíznatá je pro svou zajímavou chuť nejen vyhledávanou gurmánskou specialitou, ale i bytostnou součástí národní kuchyně Francie, Německa či Velké Británie, přičemž v poslední době začíná moderní gastronomie znovuobjevovat tuto zajímavou delikatesu i v našich končinách!

Fantazii v přípravě dobrot z produktů Sunroot se meze nekladou

Syrový topinambur je výborný do salátů, polévek, pomazánek, jako hlavní jídlo či jako příloha. Při přípravě pochoutek z topinamburu můžete směle povolit uzdu své představivosti a nechat se unášet do země kulinářských specialit, kde budete šéfkuchařem, jen vy a nikdo jiný.

Může vám k tomu dopomoci originální, energií a zdravím nabitá řada výrobků z topinamburu značky Sunroot. Například Topinamburovým sirupem oslazený bílý jogurt s ovocem s přidanými Topinamburovými medailonky, palačinky namazané Topinamburovým džemem a polité Topinamburovým sirupem nebo čokoládové Topinamburky jako sladké pohlazení ... to prostě nemá chybu! Využití se ovšem meze nekladou, a tak domácí limonáda s použitím sirupu nebo 100% džusu z topinamburu nebo káva a čaj oslazený Sunroot topinamburovým sirupem jistě sklidí velký úspěch a uznání od nadšených strávníků.

Sunroot nabízí produkty prvotřídní kvality. Obohaťte si svůj jídelníček o topinamburový poklad!

Proč by tedy měl být topinambur součástí jídelníčku i vaší domácnosti?

  • Působí jako účinné přírodní prebiotikum a napomáhá trávení
  • Podporuje imunitu a vitalitu organismu
  • Působí jako přírodní antioxidant a má přirozené detoxikační účinky
  • Je přirozeně bezlepkový, a tudíž je mimořádně vhodný pro celiaky
  • Obsahuje vzácný inulin, který upravuje hladinu cukru v krvi a snižuje glykemický index potravin
  • Zvyšuje schopnost koncentrace a je efektivním bojovníkem proti stresu
  • Přispívá k redukci hmotnosti a napomáhá udržení štíhlé linie
  • Poskytuje moře energie a spolehlivě vám nabije baterky na celý den

Reklama

Související témata:

Načítám