Hlavní obsah

Objevte svou „make-up nezávislost”!

Reklama

Dobře vypadat jsem „uměla” vlastně celý svůj život. Dobrý vkus jsem podle všeho zdědila po matce a svůj jedinečný styl pro oblékání jsem brousila již od rané dospělosti. I líčení mi šlo de facto samo od sebe dobře...

Článek

Některé z vás to ale už také znají. Najednou se přehoupnete přes čtyřicítku a péče o sebe, která nám ještě donedávna skvěle a s perfektním výsledkem fungovala, začne pokulhávat. Kvalita pleti se mění, což vyžaduje nové potřeby, a tím pádem nové znalosti. Razím teorii, že je vždy dobré se v daném oboru alespoň trochu přivzdělat u odborníků, neb jedině to nám zajistí přísun různých tajných vychytávek a fíglů. Jistě, samozřejmě lze na věci přicházet formou pokus–omyl, na to ale s rodinou a náročným zaměstnáním není dostatek času.

Nehodlám tvrdit, že jsem až dosud prožívala život bez karambolů a měla pro něj ty nejúžasnější podmínky, ale na co jsem měla opravdu velké štěstí, je můj manžel. Protože je dobrým pozorovatelem, nemohlo mu ujít, čím se aktuálně ve svých myšlenkách zabývám. Přišel s nápadem navštívit nějaký „zkrášlovací kurz“ nebo jak to tehdy nazval. Vlastně už to měl celkem dobře vymyšlené. Surfoval na internetu, vyhledával, ptal se a našel. (Připouštím, že v tom mohl hrát jeho i trochu sobecký zájem v tom smyslu, že chce mít vedle sebe svou ženu neustále krásnou a spokojenou. :-)

Konkrétní kurz jsem si již vybírala sama. S ohledem na svou situaci jsem logicky vybrala 40+ – jedná se o unikátní kurz pro ženy se zralou pletí.

Kurz je veden největšími profesionály v oboru

Za pár týdnů jsem poprvé vstoupila do Make-Up Institutu, kde se na mě doslova slétla spousta mladých a příjemných lidí. Absolutně nikdy bych nevěřila, co všechno se dá za půl dne naučit. Vyzkoušela jsem si různé druhy líčení a dostala neuvěřitelné množství zajímavých a praktických rad.

V první řadě jsme se věnovali základním rozdílům ve vnímání make-upu jako takového. Následovaly informace, jež poukazovaly na časté chyby, kterých se při líčení běžně dopouštíme, a mnoho užitečných rad, jak vybírat líčidla v obchodech. Jde totiž o to, nenechat se obchodníky zmanipulovat a být při nákupu chytrá. Speciálně tuto oblast jsem si pro sebe vyhodnotila jako velmi důležitou, neb nyní s jistotou vím, které produkty se ke mně hodí a které nikoli. V obchodě se tak již nemohu v žádném případě dostat do role „oběti“ a nekoupím vše, co mi prodávající personál doporučí jako „velmi výhodné“. Tím se navíc stávám nezávislou vůči značkám.

Neříkám, že jsem po absolvování kurzu dramaticky změnila přístup ke své pleti a líčení. Stále stavím na svých, dle mého dobrých a osvědčených, základech, ale naučila jsem se něco navíc a odvážila do barev a typů líčení, na které jsem před tím ani nepomyslela. Mnohé z nás si však s vlastním líčení mnohdy nevědí rady, a tak zajisté ocení pomoc profesionální vizážistky třeba právě z Make-up Institut Prague. Vizážisté vás podrobí menší analýze, tedy zjišťují, jaké máte zvyky a jaké postupy při líčení používáte. Zdůrazní, že správný make-up není o vrstvách a dlouhém hodinovém líčení. Výsledkem je naopak postup, který vám zabere zhruba 10 minut, a navíc, při použití těch správných tahů a aplikací vhodných produktů, vydrží celý den. Ve výsledku působíte vlastně nenalíčeně, spíše svěže. Úplná alchymie :-)

Po kurzu jsem hravě zvládla denní a večerní líčení

Za zmínku určitě stojí i fakt, že účast v kurzu není pasivní. Naopak. Nejdříve sice přichází demonstrace správné aplikace, pak si ovšem vše zkoušíte sama na sobě – tedy denní i večerní make-up.

Co přidat závěrem? Výsledkem tohoto nápadu je spokojenost na více než dvou frontách. Inspirovat se nechala i moje dcera, které kurz v Make-up Institute přinesl skutečnou životní změnu. Přiznávám, že do té doby se hodně hledala, a to rodině způsobovalo nemálo obav a starostí o její budoucnost. Ani ve snu by mě nenapadlo, jak obrovský přínos pro celou rodinu může mít vlastně docela nevinný výběr dárku. Myslete na to, až budete vybírat ten váš... vánoční.

Petra Krejčová, Plzeň

Reklama

Související témata:

Načítám