Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Slanina má v našich kuchyních nezastupitelné místo. K snídani přijde vhod k vejci, skvělá je ale i s avokádovou pomazánkou!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 krajíce pečiva
    1
  • 1 ks avokáda
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžička citronové šťávy
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Chleby opečte na suché pánvi.

02.

Avokádo zbavte pecky a vydlabejte dužinu. Tu pak rozmačkejte vidličkou, osolte, opepřete a dochuťte prolisovaným stroužkem česneku, nasekanou chilli papričkou a citronovou šťávou.

03.

Slaninu opečte na suché pánvi do křupava.

04.

Cherry rajčata dejte na chvíli pod gril. Chleby pak potřete pomazánkou, přidejte slaninu, dozdobte rajčátky a podávejte.

Tip: Na večírek můžete použít místo chlebu slané krekry a ozdobit je stejným způsobem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 278,17 kJ
Bílkoviny8,23 g
Tuky13,85 g
Sacharidy34,88 g
Sůl1,32 g
SAFA3,92 g
Vláknina4,31 g
Cukry3,58 g
Související témata:

Načítám