Hlavní obsah

Obrácený rajčatový koláč

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Sezona rajčat pomalu začíná, a tak je na čase připravit vynikající rajčatový koláč. Pusťte se s námi do toho!

Ingredience pro:
1 forma o průměru 28 cm
  • 250 g listového těsta
  • 6 rajčat
  • 1 lilek
  • 1 žlutá paprika
  • 3 plátky toastového chleba
  • 3 lžíce parmezánu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrst kešú
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • máslo na vymazání
Článek

Postup

Krok 1: Rajčata rozpulte a vydlabejte dužinu. Lilek nakrájejte na kostičky a dejte ho zvolna opékat na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Když se zatáhne, přidejte nasekaný česnek a papriku pokrájenou na kostičky.

Krok 2: Když paprika změkne, oheň vypněte a do směsi přidejte parmezán, posekanou petržel a toastový chleba rozmixovaný najemno, osolte a opepřete. Směsí naplňte půlky rajčat až po okraj.

Krok 3: Do koláčové formy dejte pečicí papír, formu vymažte máslem a její dno vysypte ořechy. Do formy rovnoměrně rozložte rajčata řezem vzhůru, celou formu překryjte vyváleným listovým těstem a propíchejte vidličkou. Koláč dejte péct, do trouby na 200 °C, dozlatova. Hned po upečení jej překlopte na talíř a vlažný podávejte.

Obrácený koláč lze snadno připravit i na sladko.

ynezorPumanzeSaNyknalC