Hlavní obsah

Ochutnávka jarních trendů: Jak je zařadit do šatníku?

Foto: Pepa Dvořáček

Naší další modelkou se stala sedmačtyřicetiletá IvanaFoto: Pepa Dvořáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte svůj styl a víte, co vám sluší. Znamená to ale, že byste měly rezignovat na veškeré módní novinky? Rozhodně ne! Začít můžete prostudováním sestav, které si vyzkoušela sedmačtyřicetiletá Ivana.

Článek

I tentokrát jsme vyměnili profesionální modelku za jednu z vás! Čtenářku Ivanu jsme seznámili s novými jarními kolekcemi a ukázali jí, jak snadno pracovat s doplňky i vzory. Dobrou zprávou je, že z této módní lekce můžete těžit všechny! Kterou sestavou se inspirujete?

Nebojte se doplňků

A ne, o tenkém, stěží viditelném náhrdelníku nemluvíme. Ke kusům, kterým byste měly dát minimálně šanci, patří klobouky. Přestože po nich většina žen pokukuje, na jejich pořízení a následné nošení nemají odvahu. Stylový klobouk přitom dodá šťávu i sebejednoduššímu oblečení. Přimluvit se musíme i za barevné kabelky.

A buďte bez obav, takovou pudrově růžovou rozhodně nemusíte ladit k další růžové. Nosit ji můžete ke všem neutrálním barvám, čisté bílé, ale, jak vidíte, klidně i k zelené a modré.

Foto: Pepa Dvořáček

Na foto: svetr (Promod, 949 Kč), džíny (New Yorker, 799 Kč), boty (Promod, 1399 Kč), klobouk (Topshop, 999 Kč), kabelka (Reserved, 799 Kč), kovový náramek (Reserved, 249 Kč), šedý náramek (Reserved, 199 Kč)Foto: Pepa Dvořáček

Foto: archiv firem

Pátráte po barevné kabelce? Už nemusíte!Foto: archiv firem

Změňte názor na oblek

Oblek = usedlé oblečení pro dámy v letech? Dovolíme si nesouhlasit. Kalhotové komplety jsou trendy, a navíc se dají využívat různě. Zatímco večer můžete vklouznout do vysokých podpatků, na běžné nošení klidně obujte tenisky. Univerzální jsou v tomto ohledu jednoduché bílé páry. A o tom, že můžete oba kusy oddělit, a vytvořit tak spoustu dalších kombinací, se už ani nebudeme rozepisovat.

Foto: Pepa Dvořáček

Na foto: halenka (Marks & Spencer, 1499 Kč), sako (Promod, 1399 Kč), kalhoty (Promod, 999 Kč), boty (New Yorker, 549 Kč), náušnice (Lindex, 129 Kč), kožená kabelka (Topshop, 1799 Kč)Foto: Pepa Dvořáček

Nespoléhejte jen na halenky

Není nutné automaticky sahat po halence. Sukním to sluší i v doprovodu svetrů a roláků. Pokud zvolíte stejně jako stylistka Šárka Štursová užší střih, u vršku můžete pro změnu vybrat ten volnější.

Foto: Pepa Dvořáček

Na foto: sukně (Reserved, 699 Kč), svetr (Reserved, 899 Kč), kožené boty (Promod, 2199 Kč), kabelka (Reserved, info o ceně v obchodě), prsteny (Topshop, 399 Kč/set)Foto: Pepa Dvořáček

Porozhlédněte se po křiváku

Tato nadčasová bunda rozhodně nepatří jen do šatníku mladších žen. Pokud je na vás tradiční verze příliš tvrdá, pořiďte si křivák v jiné barvě. Jestli to bude krémová, tmavě šedá nebo třeba vínová, je čistě na vás. Bundu můžete nosit k džínové klasice, ale i elegantním kalhotám a podpatkům.

Foto: Pepa Dvořáček

Na foto: kalhoty (Topshop, 1499 Kč), košile (Marks & Spencer, 1499 Kč), kožené boty (Marks & Spencer, 1799 Kč), koženková bunda (Topshop, 1999 Kč)Foto: Pepa Dvořáček

Míchejte pruhy

Dva proužkované kusy mohou vypadat lépe, než byste čekaly. Pokud nechcete vyvolat dojem kompletu, kombinujte ideálně tenčí proužky s těmi silnějšími. Když se budete držet ve stejné barevné škále, výsledek bude působit překvapivě harmonický. Zbývající oblečení a doplňky už volte střídmé. Stylistka Šárka proužky utlumila světlou semišovou vestou.

Foto: Pepa Dvořáček

Na foto: triko (Promod, 399 Kč), sukně (Marks & Spencer, 1199 Kč), semišová vesta (Marks & Spencer, 8999 Kč), boty (New Yorker, 699 Kč), kožené psaníčko (Promod, 949 Kč), náramky (Dyrberg/Kern, 3099 Kč/kus), náhrdelník (Dyrberg/Kern, 3099 Kč)Foto: Pepa Dvořáček

Foto: archiv firem

Černé lodičky. Je potřeba dodávat více? Alespoň jedny zkrátka musíte mít!Foto: archiv firem

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Související témata:

Načítám