Hlavní obsah

Očima padesátky: Můj muž má jinou, a ne jednu! A váš muž na tom bude dost podobně

Foto: ilustrace Lenka Samešová

Foto: ilustrace Lenka Samešová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autorská čtení a besedy se čtenářkami nejsou prosta překvapení. Ve Zruči nad Sázavou jsem se například dozvěděla, že můj manžel má jinou. A ne jednu.

Článek

Není to žádný troškař, to vím dávno. „Lepší, když dvacet zbude, než když jedno chybí,“ vysvětlil mi nákup dvou sudů piva, přestože jsme se původně domluvili na jednom. Abyste rozuměli, nešlo o standardní víkendový nákup, ale oslavu kulatin. Se stejnou logikou postupuje u jahodových knedlíků, triček v kufru a televizních programů. A teď pravděpodobně i u žen, protože nejedna se na besedě nechala slyšet, že má při čtení mých knížek a fejetonů pocit, jako bychom měly společného manžela. A já hloupá jsem jeho odmítavý postoj k procházkám jarní Prahou brala osobně! Před třiceti lety za mnou pochodoval pěšky přes celé město a dneska mu dělá problém dojet tramvají na Staromák? Teď už jsem klidná – je vyčerpán soužitím s mnoha ženami, ne naším manželstvím.

Výměnné pobytové programy manželů jsou pravděpodobně v kurzu. Ten váš totiž občas zase zavítá k nám. Jinak si totiž neumím vysvětlit, proč můj muž, který má tak dobré oči, že vidí i miniaturní cenovku u nové rtěnky, naprosto ignoruje upatlané umyvadlo. Prosím vás, já se ráda k výměně manželů připojím, ale toho nevidomého mi sem už neposílejte. Tuhle se hrabal hodinu ve spíži a pak se naštval, že už zase není hořčice. Samozřejmě, že byla. Ale otočená nápisem ke zdi. Taky pána s Alzheimerem si nechte. Ten zase úplně zapomněl, že má přijet moje maminka a sestry a odjel přepočítat myši v chalupě. Tam se pravděpodobně nastydl, protože se následující den vykašlal na opravu prasklého záchodového prkénka. Takového hypochondra si fakt nechte. Já vám za to nebudu posílat alergika, který se osype pokaždé, když si obléknu výstřih hlubší, než je rolák. A kdyby k vám přece jen zavítal, nebojte se, že to s ním sekne. Trop na srdce zatím ještě není. Zrychlený tlukot ani jiné známky vzrušení na něm totiž nepozoruji, ani když se přiblížím. Vlastně jo, tuhle krapet zrudnul, když jsem několikrát prošla kolem obrazovky, když se zrovna chystal start závodu Formule 1. Takže kdo ví, jak to s tím srdcem má. Raději si ho tedy nechám doma, aby vám nenadělal pádem na podlahu nějaké škody. Leda byste mi na oplátku některá poslala pána s vyhozenou plotýnkou. Ta naše prastará nefunkční nám totiž v kumbále překáží už asi deset let.

Další vtipné fejetony Lucie Šilhové si přečtěte v její sekci Očima padesátky

Reklama

Načítám