Hlavní obsah

Od dětství se Lenka (29) styděla za svůj nos. Teď už to neplatí!

Foto: Archiv

Lenka toužila po novém nosu od dětství, až nyní ale vyhledala odborníkaFoto: Archiv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden úraz v dětství, a mindrák byl na světě. Lenka (29) si až teď splnila svůj sen a podstoupila plastiku nosu, za který se doposud styděla. Nyní se už dívá do zrcadla s radostí!

Článek

Když bylo Lence osm let, šla s kamarádkou na hřiště na houpačky. Jedna bohužel měla zvlhlé prkénko a dívenka z ní v té největší výšce spadla. Přímo na obličej!

„Doslova jsem se rozplácla obličejem na zem, což odnesl hlavně můj nos,“ vzpomíná Lenka s tím, že nos po úraze špatně srostl a zůstal na něm ošklivý hrbol. Kvůli tomu si Lenka dospívání velmi protrpěla a i v dospělosti se za nos styděla.

Mindrák jako hrom

Pohled do zrcadla ji netěšil, neodvažovala se nosit vlasy stažené do culíku a nikdy se k lidem neotáčela z profilu. Celé Lenčino dětství a dospívání se neslo v duchu velkého komplexu ze špatně srostlého nosu a téměř nulového sebevědomí. „Pokaždé, když se na mě někdo podíval, měla jsem pocit, že zírá jen na můj nos. Nepomohlo ani, když mi někteří kluci tvrdili, že jim to přijde docela sexy. Byla jsem přesvědčená, že hezké to rozhodně není,“ popisuje Lenka.

Foto: Archiv

Před zákrokem jí lékař vše vysvětlil, takže přesně věděla, co ji čekáFoto: Archiv

Foto: Archiv

Lence zůstal po úrazu z dětství na nose nehezký hrbolFoto: Archiv

Už dost!

Navíc nepomáhal ani čas. Místo, aby si Lenka na svůj nos zvykla a smířila se s ním, čím dál víc toužila po jeho úpravě. Až nedávno ale sebrala odvahu a navštívila Medicom Clinic, kde se jí ujal plastický chirurg Peter Ondrejka. „U klientky s větším nosem a hrbolem jsem provedl kompletní rhinoplastiku, tedy plastickou operaci nosu s odstraněním hrbolu, korekcí profilu, zúžením kostry a špičky nosu,“ popsal zákrok, který trval asi hodinu, Peter Ondrejka.

Foto: Archiv

Stát k někomu bokem, aby viděl její nos z profilu? To byla Lenčina noční můraFoto: Archiv

V nemocnici strávila Lenka jednu noc, poté byla propuštěna do domácího ošetřování. Musela si jen vytírat nosní dírky dezinfekční mastí, po týdnu na kontrole jí lékaři odstranili z nosu sádrovou dlahu, kterou pak Lenka další týden přikládala na nos jen v noci.

Foto: Archiv

Lenka před zákrokem (vlevo) a po něm (vpravo). Rozdíl je opravdu znatelnýFoto: Archiv

Naprosté nadšení

Průběhem zákroku i jeho výsledkem je mladá žena vyloženě nadšená. „Vše proběhlo bez jakýchkoli komplikací a nejvíc mě překvapilo, že jsem po operaci neměla žádné bolesti. Na nose se mi sice udělaly mírné modřiny a otoky, ale obojí rychle ustoupilo a já se už jen radovala. Při pohledu do zrcadla jsem poprvé v životě jásala,“ líčí Lenka.

Foto: Archiv

S tímhle nosíkem už je mladá žena více než spokojenáFoto: Archiv

Foto: Archiv

Lenka je nadšená a svému plastickému chirurgovi vděčí nejen za nový nos, ale za znovunabyté sebevědomíFoto: Archiv

Její tvář se díky rhinoplastice opravdu velmi zjemnila a výsledek stojí za to. Konec konců jde o velmi delikátní plasticko-chirurgický zákrok, jehož cílem je přesně to, co se podařilo u Lenky. „Optimální věkové rozmezí pro podstoupení této operace je od osmnácti let do pětatřiceti až čtyřiceti let, přičemž horní věková hranice není jednoznačně definována. Je ale potřeba myslet na to, že výsledek závisí na dostatečné elasticitě kůže nosu a jeho okolí,“ dodává plastický chirurg Pavel Horyna z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Foto: Anna Kovačič

Díky zákroku Lenčin obličej získal jemnost a něžnostFoto: Anna Kovačič

Co myslíte, že Lence nový nosík prospěl?

Načítám