Hlavní obsah

Odlič se, jinak zestárneš!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dejte pleti čas na regeneraciFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Touto větou nás většinou straší kosmetičky, když slyší výmluvy, proč jste se zase zapomněla odlíčit. Jenže vy možná nevíte, který přípravek je pro vás ten pravý a jak se vlastně správně zbavit nánosu make-upu.

Článek

Proč se vlastně odličovat?

Pravidelné odlíčení předtím, než zalehnete do postele, je důležité hlavně proto, aby si pleť během spánku mohla odpočinout a buňky měly prostor se regenerovat. A jaké přípravky si zvolit?

Mléko

Bývá tekutější konzistence a nejlépe odstraní z pokožky nánosy make-upu a pudru. Zvládne odlíčit oční okolí. To ale bývá citlivější, a proto doporučujeme na tuto plochu použít speciální přípravek. Odstraňovač make-upu si budete moci vybrat i pro konkrétní druh pleti.

Odličovač se složením olej, voda

I tyto produkty si našly své zákaznice. Olej se po chvíli od vody oddělí a během použití je potřeba flakonem zatřepat, aby se ingredience promísily. Samotný mastný základ může být někomu na obtíž. Objevily se stížnosti na otoky kolem očí a pálení. Ideální je pro ty, co používají voděodolné přípravky. Po jeho použití ale oční okolí otřete ještě tamponkem navlhčeným v minerální vodě. Mastnější základ prospěje vysušené a dehydrované pleti.

Odličovací ubrousky

Jsou naprosto praktické, stačí je mít stále v kabelce a kdykoliv se budete potřebovat přelíčit nebo se zbavit rozmazaného make-upu, vytáhnete z balení ubrousek a jemně přejedete tvář. Nezapomeňte krabičku vždy pečlivě uzavřít. Vzduch ubrousky vysušuje a ty tak ztrácejí účinné látky.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kosmetické firmy se předhánějí v nabídceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Mýdlo? Nikdy!

Spoustu žen je přesvědčena, že jim k odlíčení pleti stačí mýdlo. Tímto omylem ale kůži velmi škodí. Alkalické složky mýdla totiž pokožku nadměrně vysušují a ta má pak sklony k vysoké tvorbě kožního mazu. Výsledkem je suchá šupinatá kůže s ucpanými póry.

Odličovací tamponky

Ideální materiál je kombinace kvalitní bavlny a mikrovlákna. Dodají tamponkům pevnost a zároveň jsou k pokožce jemné. Na výběr jsou i tamponky s hrubší stranou, která poslouží jako jemný peeling. Během použití této strany se ale striktně vyhněte očnímu okolí.

Při nanesení přípravku začněte v oblasti očí. Netlačte, jen jemně poklepávejte na tuto oblast. Ostatní plochu odličujte směrem od středu do stran jemnými tahy. Pokračujte ve vyměňování tamponků do té doby, než budou úplně čisté. Jestliže jste líčila i krk, nezapomeňte i na něj. Právě na něm se odráží náš věk a pravidelná péče o dekolt se v tomto případě vyplatí dvojnásob.

Nyní je vaše pokožka připravena pro oblíbený výživný krém. Účinné látky se dobře vstřebávají, pokožka krásně dýchá a regeneruje se.

Tak co? Už jste pochopila, že bez řádného odlíčení si zaděláváte na pořádnou šlamastiku? Nebo vás neodradí ani ranní pohled do zrcadla, kde se šklebí seschlá kůže s výraznými rýhami, v nichž se usadil make-up s pudrem?

Reklama

Načítám