Hlavní obsah

Omlazení ženského klína na počkání. Víme, co vše se dá upravit a za kolik

Foto: Profimedia

Omlazení intimních partií přispěje nejen k jejich lepšímu vzhledu, ale také k zesílení sexuálního prožitkuFoto: Profimedia

Reklama

Působení věku, ale i porod nebo úraz mohou ženský klín poznamenat. Povolená kůže a deformace genitálií však nejsou jen estetický problém. Často výrazně snižují sexuální prožitek. Co s tím?

Článek

„Plastika pochvy je nejmladší obor plastické chirurgie. Řeší v mnoha případech vaginální potíže vzniklé při těžkém porodu nebo působením věku. Snížená elasticita podslizničního vaziva neobtěžuje ženu jen v oblasti neuspokojivého sexuálního prožitku, ale může být také příčinou zánětů pochvy či močové trubice,“ uvádí MUDr. Hubert Topinka, primář oddělení plastické chirurgie Lékařského domu na Praze 7.

Plastické úpravy genitálií jsou populární až v posledních letech. To souvisí nejen s rostoucí úrovní oboru plastické chirurgie, ale také s větší angažovaností žen v oblasti kvality vlastních sexuálních zážitků.

Nejčastěji chtějí ženy upravovat stydké pysky

Podle primáře sítě klinik plastické chirurgie a estetické medicíny Medicom Clinic, MUDr. Michala Pulse, CSc. se plastické operace intimních partií provádějí běžně. Ale se zájmem o zvětšení prsou či liposukci břicha a stehen se to samozřejmě srovnávat nedá. Nejžádanější zákrok je pak dle něj labioplastika.

Labioplastika spočívá v úpravě malých, vnitřních stydkých pysků. Jejich velikost a tvar je velmi individuální. Problematické mohou být nejen z genetického hlediska, ale i vlivem stárnutí, kdy dochází ke ztrátě elasticity kůže a podkoží stydkých pysků. To může způsobovat nepříjemné pocity nejen při sexu, ale i při sportu, chůzi či v souvislosti s hygienou.

„Při labioplastice dochází ke zmenšení malých stydkých pysků a případně k úpravě jejich asymetrie či tvaru. Operace samozřejmě nesmí narušit funkci redukovaného genitálu,“ říká Michal Puls.

Foto: Profimedia

Labioplastika, tedy úprava stydkých pysků, je nejžádanějším zákrokem tohoto charakteruFoto: Profimedia

Opravuje se i Venušin pahorek a panenská blána

Dále ženy častěji podstupují i liposukci Venušina pahorku čili stydkého pahorku. U něj dochází geneticky či z důvodu nerovnoměrného ukládání tukové tkáně ke vzniku neestetické bouličky, která se jinak odstranit nedá.

Zcela raritní už dnes není ani hymenoplastika neboli rekonstrukce panenské blány. Ta se většinou provádí ženám, pro které je zachování panenství zásadní otázkou, nejčastěji z důvodu víry. Panenská blána je sešita sporadickými stehy ze vstřebatelného materiálu, které se poškodí při prvním pohlavním styku.

Omlazení genitálu je velmi komplexní operace

Rejuvenace neboli omlazení genitálu začala být na klinikách plastické chirurgie častěji žádaná opravdu teprve nedávno. Tato operace upravuje intimní partie velmi komplexně. Obsahuje plastiku pochvy, poševního vchodu a hráze. Konkrétně dochází k zúžení poševního vchodu, v některých případech i celé pochvy, a také k zpevnění hráze.

Operace se doporučuje starším ženám nebo ženám po porodu, které kvůli povolení kůže v oblasti genitálu mají omezený sexuální prožitek. Zpevněním kůže pochvy se dosáhne vyšší citlivosti v této oblasti v důsledku silnějšího tření během sexu. Zároveň v některých přpadech, kdy žena trpěla bolestivostí, je tento problém operací také odstraněn.

Ceny operací se liší dle potřeb klientky a také kvality kliniky. Obvykle se pohybují od 15 do 25 tisíc korun. Rejuvenace, jakožto náročnější operace, je dražší, obvykle cena přesáhne 30 tisíc korun.

Foto: Profimedia

Svůj klín můžete omlazovat i pravidelnou aplikací speciálních sérFoto: Profimedia

Jaké jsou další možnosti omlazení?

„Někdy lze také provést bezbolestnou neinvazivní terapii pomocí kombinace ultrazvuku a radiofrekvence, která působí na tvorbu kolagenu, a tím tedy na obnovu tkáně,“ uvádí lékař Hubert Topinka.

V poslední době se na trhu objevuje i omlazující kosmetika určená na intimní partie. Na českém trhu je dostupný například lipofilní gel Abilast biogel, který podporuje tvorbu kolagenu a elasticinu, nebo omlazující gel Nanocare Intimate. Oba se dají sehnat zhruba za 600 korun.

Přemýšlely jste někdy o úpravě intimních partií?

Reklama

Načítám