Hlavní obsah

Umění správného holení

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dejte partnerovi najevo, že hladká tvář je sexy!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Lidé se holí nejen kvůli hygieně! Ženy proto, aby své drahé polovičky přitahovaly svou hedvábnou pokožkou, a muži zase z důvodu, abychom si je po čase nespletli se známým obyvatelem lesa Řáholce.

Článek

Jenže každodenním odstraňováním porostu kůže v místě holení trpí. Někdy se dokonce vyskytují nepříjemné vyrážky, kterých se mnohdy zbavujeme velmi těžko. Poradíme vám, jak na to.

Holení je easy

Jdeme tedy na to. Před zahájením samotného zkrášlovacího procesu si dáme teplou sprchu nebo koupel. Póry se nám krásně otevřou, kůže se uvolní, a chloupků se zbavíme snadněji. Nanesení pěnového přípravku nebo gelu nám tento efekt ještě umocní. Když už máme pocit, že jsme jako „holátka", kůži opláchneme, osušíme a necháme pět minut odpočinout.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dodržte náš postup a pokožka nebude podrážděnáFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ošetřujeme a hýčkáme

Poté můžeme použít balzám určený speciálně k ošetření pokožky po holení nebo sáhnout po jiném přípravku. Měl by být ale nejlépe hypoalergenní, neparfemovaný a jemné konzistence, díky níž se do kůže rychle vstřebá. Suchá pokožka může mít problém s nadměrnou tvorbou šupinek. Na ty se nám nejlépe osvědčila klasická modrá indulona nebo hutnější mléko s obsahem výtažků z mandlových klíčků. Alespoň jednou týdně si dopřejte velkou dávku těchto přípravků, které v silnější vrstvě vmasírujte do všech holených míst.

Pozor na pupínky

Je vaším nejlepším kamarádem epilační strojek a nežádoucí ochlupení vytrháváte? Tento efekt je jistě dlouhodobější, ale svrchní vrstvu kůže víc zatěžuje, proto i péči o ni dejte větší prostor. Navíc si musíte dát pozor na nepříjemné zarůstání, při kterém se pak tvoří zanícené pupínky, kterých ne a ne se zbavit. V tom případě doporučujeme zvolit metodu depilace teplým voskem, postižená místa potírat tee tree olejíčkem nebo zasypat dětským antibakteriálním pudrem. Každopádně veškeré přípravky i ty mycí by měly být stoprocentně přírodní.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Po holení použijte speciální krémyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Malý speciál pro muže

Slíbili jsme pár rad výhradně pro muže, a tady jsou. Jejich kůže je na rozdíl od té naší úplně jiná. Je silnější a tudíž i odolnější, ale i ona při každodenním ranním rituálu trpí. Někteří muži jsou stále věrni žiletce a pěně, kterou roztírají po obličeji štětkou, ale tato technika je už jaksi retro. Času je málo, a proto stále častěji sahají po strojcích, kdy je díky několika tahům problém vyřešen.

Právě muži často mají problémy s pupínky, které se nejčastěji tvoří na citlivých oblastech, jakou je třeba krk. Krvácející ranku pak zastavují kouskem toaletního papíru... Takto podrážděné kůži opravdu nesvědčí přípravky typu Pitralon a jiné toaletní vody. Obsahují velké množství alkoholu, který sice dezinfikuje, ale pleť na ně může alergicky reagovat. Proto jsou ve větší oblibě tekuté balzámy osahující výtažky z aloe. Ta je známa po staletí svými antibakteriálními a hojivými účinky. Pokud chcete svému miláčkovi udělat radost, investujte do něj. Kosmetické značky, které najdete v renomovaných parfumeriích, nabízejí řady speciálně určené pro pány.

Reklama

Související témata:

Načítám