Hlavní obsah

Osud leží v mariášových kartách

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

K výkladu karet potřebujete důvtip a intuiciFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Mariášové karty, to je pomůcka okultní vědy, kterou má doma snad každý. Vypadají obyčejně, ale skrývají mnohá tajemství. Toužíte je rozluštit?

Článek

Vykládání z těchto karet není nic snadného, neboť napovídají pouze ve stručnosti, zahalené do oparu tajemství. Teprve důvtip a intuice vykládajícího může de facto „z ničeho" vytvořit předpověď. Uvádí se, že pokud se tazatel během míchání a snímání dostatečně soustředí na své otázky a problémy a význam jednotlivých karet si logicky pospojuje, úspěšnost výkladu se pohybuje okolo 90 %. Asi i proto patří vykládání z karet k nejoblíbenějším a nejstarším uměním.

Jak dlouho výklad platí?

Pokud vás zajímá, za jak dlouho se jejich proroctví začne plnit, tak je to v časovém horizontu následujícího půl roku, ale i třeba dvou let, výjimečně dokonce více. Dobu neovlivní nikdo. Mělo by se počkat, až se větší část předpovědi vyplní, a teprve potom další výklad provést. Taktéž první sejmutí platí, druhé leze z gatí, trochu poupravme dětské úsloví. První výklad má největší sílu a další pokusy jsou jen násilným zkreslováním informací.

Nejsou karty jako karty

Někdy se může stát, že po sejmutí předpověď nedává žádný smysl - karty na sebe nenavazují a působí jako chaotická změť informací. To znamená, že tazatel měl zaměstnanou hlavu více než třemi otázkami nebo problémy, také mohl špatně snímat či při výkladu použít listy, o jejichž původu toho moc nevěděl. (Jestli se tedy doma pokoušíte o předpověď, ale poselství karet vás neustále mate, zapátrejte, zda se třeba s nimi nehrál v minulosti mariáš.) V tomto výjimečném případě, kdy jaksi nelze rozluštit žádné kloudné sdělení, povoluje se druhé, opravné sejmutí.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kdo by nechtěl nahlédnout do budoucnosti?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Přejte si červené!

Samotné karty na pohled působí jednoduše. Srdcové ukazují na pohodu, veselí, lásku, zdraví a hovoří o vztazích, pocitech a domovu. Kulové karty značí práci, plány, nápady a změny a vypovídají o finančních stránkách včetně investic, podnikání, obchodu, ale i o studiu a celkově rozumové oblasti. Karty pikové (zelené) ukazují na sílu, touhy a neupřímnost. Křížové karty (žaludy) označují nepříjemné události, práci i lidi - zlost, závistivost, nepoctivost.

Kolik kombinací umíš...

Kombinací a různých spojitostí mezi kartami je veliké množství. Naučit se je znamená lépe a hlouběji výkladu porozumět, protože základní významy karet nejsou nikterak podrobné. Když například stojí tři stejné karty vedle sebe, předjímá to změnu, jejíž velikost se odvozuje od hodnot těchto karet - čím vyšší, tím silnější životní „převraty". Jednotlivé karty si představíme v některém z příštích článků, ať se můžete i vy pustit do konkrétních předpovědí.

Reklama

Související témata:

Načítám