Hlavní obsah

Otázky pro kadeřníka: Co s krepatými, suchými a oslabenými vlasy?

Foto: thinkstock

Silné a krásné vlasy můžete mít i díky radám odborníkaFoto: thinkstock

Reklama

Potřebujete poradit s tím, jak udržet nadýchaný účes, s mastícími nebo třepícími se vlasy? Ocenily byste radu, jak vybrat kvalitní šampon nebo jiný přípravek? Poradíme!

Článek

Přesně to jsou témata, která se velmi často objevují v naší poradně kadeřníka. Odpovídá v ní Robert Starý – mezinárodní školitel, několikanásobný vítěz mnoha kategorií v Czech/Slovak Hairdressing Awards, majitel salonu na pražských Vinohradech. A na co se naše čtenářky v poslední době často ptají?

Co dělat proti třepení vlasů

Dotaz: Dobrý den, chtěla bych se poradit. Mám mastnější typ vlasů, ale poslední dobou se mi velmi třepí konečky, a dokonce se i lámou, jak tomu předejít?

Odpověď: Dobrý den, pomůže, když si necháte roztřepené vlasy zastřihnout. Poté začněte používat přípravky, které obsahují hydrolizované hedvábí, čímž zabráníte třepení konečků.

Jak uhladit kudrny

Dotaz: Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kudrnaté vlasy, co byste mi doporučil. Vlasy mám krepaté, suché. Používám balzámy, vosky. Pokud si je nechám po umytí jen uschnout (po použití masky), mám pěkné kudrny. Vydrží tak dva dny. Potřebovala bych poradit, co používat během dne na úpravu vlasů.

Foto: thinkstock

Jak na to, aby nebyly vlasy roztřepené, i když si je žehlíte?Foto: thinkstock

Odpověď:Dobrý den, úprava krepatých vlasů je vždy náročnější. Samozřejmostí je kvalitní střih. Pokud byste chtěla docílit uhlazeného vzhledu, pak doporučujeme vyhlazující ošetření přípravkem Agave. Snižuje kudrnacení vlasů až o 80 %. Působí 12 týdnů, po které vlasy zůstávají uhlazené a dostatečně hydratované.

Potřebuji najít opravdu černou

Dotaz: Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně černé barvy na vlasy. Už jsem vyzkoušela snad všechny značky, ale stále se mi nepodařilo najít černou barvu, která by se při každém umytí nevymývala, zůstala lesklá a opravdu výrazně černá. Můžete mi takovou doporučit a poradit, jak správně ošetřovat černé vlasy?

Odpověď: Dobrý den, než zkoušet produkty, které jsou volně k prodeji, je vždy lepší navštívit kadeřníka a nechat si od něj doporučit barvu. Zohlední kvalitu vašich vlasů, a podle toho zvolí sílu peroxidu nebo vybere barvu se zdvojeným pigmentem, které mají k dispozici ale právě jen odborníci. Podle zvolené barvy a kvality vašich vlasů pak doporučí i nejvhodnější ošetření, aby barva byla co nejdéle krásná a lesklá.

Foto: thinkstock

S kadeřníkem se můžete poradit i na dálkuFoto: thinkstock

Ničí melír vlasy?

Dotaz: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli melír ničí vlasy? Jestli by pomohlo, kdybych si je přestala barvit a dělat melír. Mám vlasy zničené, kdysi jsem si je žehlila, ale pak jsem přestala, a teď si je občas vyfoukám. Vždycky jsem chtěla dlouhé vlasy, ale vyrostly mi nejdál na lopatky, a pak jako by přestaly růst. Vlasy mám vlnité a krepatí se mi.

Odpověď:Dobrý den, vlasy rostou v průměru 1–2 cm za měsíc, záleží však na jejich kvalitě. Pakliže jsou hodně zničené a lámou se, nikdy nedorostou do požadované délky. Kadeřník vám může doporučit vlasovou kosmetiku, díky které lze radikálně změnit jejich kvalitu. Pak – i díky správné technice barvení a vhodnému střihu – můžete docílit zdravých, krásných vlasů, které se vám budou i doma snadno upravovat.

Potřebujete také poradit s kvalitou svých vlasů, nebo konzultovat vhodný střih? Využijte zdarma naši poradnu kadeřníka.

Reklama

Načítám