Hlavní obsah

Outfit dne: Na co vsází blogerka Markéta, když nemá náladu?

Foto: Barbora Říhová

Foto: Barbora Říhová

Reklama

Snažíte se nepodléhat módním trendům a líbí se vám spíše nadčasová a důmyslná móda? Pak vás jistě inspiruje svým osobitým outfitem, ideálním na jaro, blogerka Markéta.

Článek

Markéta Bártová vede svůj blog už pět let, ovšem zcela naplno se do jeho tvorby pustila až v roce 2016. „Tehdy jsem moc nevěděla, co se životem. Tak jsem si řekla, že se pokusím blogu věnovat na trochu profesionálnější úrovni, jelikož jsem chtěla dělat něco kreativního a móda byla vždy mým velikým koníčkem. A vydrželo mi to dodnes,“ říká pětadvacetiletá blogerka.

Svůj blog založila na popud několika uživatelek internetového módního bazaru – na tamějších fórech se dívky a ženy navzájem inspirovaly fotkami svých outfitů a Markétiny snímky z ulice se líbily natolik, že ji ostatní vyhecovaly k blogování.

Foto: Barbora Říhová

Markéta má na sobě šaty značky Luisa Spagnoli, sako z e-shopu Answear, boty z e-shopu Botovo a kabelku značky MangoFoto: Barbora Říhová

Jaký má vztah k módě

„Módu vnímám jako způsob sebevyjádření. Jejím prostřednictvím navenek prezentujeme svůj vkus, svou osobnost, dokonce i své momentální rozpoložení. Zároveň nám móda, tedy vhodně zvolený outfit, dokáže zvednout sebevědomí, dodat odvahu v nelehkých situacích. Není to jen povrchní záležitost, jak ji vnímá většina lidí,“ upřesňuje Markéta.

Sama vyznává módu, která je důmyslná a svobodná a oproštěná od zažitých stereotypů. Snaží se nepodléhat fast fashion průmyslu, který nutí lidi být otroky neustále se měnících trendů. Fandí také udržitelné módě, jež je šetrná k životnímu prostředí, a módě veganské, za níž nestojí žádné utrpení – ani lidské, ani zvířecí.

Foto: Barbora Říhová

Náušnice značky Mango jsou zakoupené v e-shopu Answear a hodinky pocházejí z dílny Esoria PragueFoto: Barbora Říhová

Když má den blbec

„Když mám náladu pod psa, ztrácím automaticky chuť vymýšlet nějaké kreativní outfity. Nejčastěji proto sázím na něco ležérního a pohodlného – třeba na klasické bílé tenisky, volnější kalhoty a nějaké prodloužené sako. Zkrátka osvědčené kombinace, kterými se nedá nic zkazit,“ říká blogerka a dodává, že imunní vůči trendům být přesto přese všechno zcela nelze.

Kdyby tedy měla doporučit čtenářkám něco z aktuálních kolekcí, pak ji prý letos zaujaly oversized trenčkoty, lila barva, trend double denimu (o kterém jsme psali například zde), výrazné náušnice a proutěné kabelky.

Jak se vám líbí Markétin styl?

Reklama

Načítám