Hlavní obsah
2,9
(843)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Skládaná buchta ze dvou plátů piškotového těsta je spojená lehkým tvarohovým krémem se zakysanou smetanou a ovocem. Povrch jsme ozdobili šlehačkou a čokoládu, ale buchtu můžete potřít i tučnou kysanou smetanou.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 4 vejce
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic teplé vody
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • marmeláda
  • ovoce
  • šlehačka
  • čokoláda na vaření na dozdobení
Na krém
  • 2 balení měkkého tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1/2 kostky másla
  • cukr
  • 1/2 sáčku želatinového ztužovače
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte s cukrem, olejem a teplou vodou, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a umíchejte těsto. Těsto rozdělte na dvě poloviny, jednu obarvěte kakaem a každou zvlášť upečte na plechu vyloženém pečicím papírem. Nechte vychladnout.

02.

Tvaroh vyšlehejte na krém se zakysanou smetanou a změklým máslem, podle chuti oslaďte a promíchejte se želatinou připravenou podle návodu na obalu.

03.

Plát světlého těsta potřete marmeládou, pak krémem, do kterého vtlačte na kousky nakrájené  ovoce, přiklopte tmavým plátem těsta a potřete šlehačkou, příp. posypte zdobením. Hotový moučník nechte v chladu ztuhnout.

Reklama