Hlavní obsah

Nevybírejte si partnery v době ovulace. Víme proč!

Foto: thinkstock

Ani když vám haraší z hormonů, nezapomínejte na to, co doopravdy chceteFoto: thinkstock

Reklama

Randíte? Hledáte toho pravého a osudového? Pak se spolehněte na svoji intuici, rozum i srdce. Ovšem jen tehdy, když nemáte ovulaci! Kvůli splašeným hormonům si domů přivedete pravý opak toho, po čem doopravdy toužíte!

Článek

Studie University of Texas v San Antoniu v čele s výzkumnicí Kristinou Durante uvedla, že hormony, které souvisí s ovulací, ovlivňují to, jak žena vnímá muže, respektive zkreslují její názor na potenciálního partnera. V tomto období jsou pro ni atraktivní sexy rebelové typu amerického Ryana Reynoldse, milovníka chopperů, který se při jízdě na své mašině „zapomene“ oholit. To, že je zatraceně rajcovní, nikdo nepochybuje, ale je vhodný pro manželství a založení rodiny? Splašené hormony našeptávají, že ano. Jak to?

Chtějí ženy muže předělávat?

Prvotně účastnice studie měly za úkol prohlédnout si profily mužů různého věku i typu, navíc některých více či méně atraktivních či působících „taťkovským“ dojmem, a tipnout si, jak moc by dotyční pomáhali s domácími pracemi a starali se o společné dítě. Zjištění?

Foto: thinkstock

Chlap nesmí být bambula, ale jeho vlastnosti by měly být vyváženéFoto: thinkstock

„Pod vlivem hormonů při ovulaci ženy samy sebe klamou a namlouvají si, že zlí a drsní muži budou oddaní partneři a lepší otcové,“ popsala pro Science Daily Kristina Durante, podle které při pohledu na sexy hulváta přes ovulační brýle vypadá „pan Zlý“ jako „pan Božský“. Ženy si přejí, aby grázlík doma pral, uklízel i žehlil a ještě se u toho postaral o děti… (Kéž by to opravdu takhle fungovalo, že?)

Drsný nadsamec může všechno. Hlavně když nemá děti

V pokračující studii byly účastnice vystaveny přímému kontaktu s muži (herci), kteří se stylizovali do role atraktivního drsňáka nebo spolehlivého otce, a tuto pózu představili hned dvakrát: v období ovulace účastnic výzkumu a mimo tyto dny. A výsledky? Hajzlíci opět vyhráli! Jediné jejich minus by jim ženy připsaly, když by jim domů přivedli děti z předchozích vztahů. Pak už prý muž není ten nejlepší partner ani otec. Zajímavý názor, co myslíte? Jako by na počtu dětí záleželo nejvíc... I když...

Foto: thinkstock

Jste na větvi ze síly jeho úderu? Tak na to raději opravdu pozor!Foto: thinkstock

Jak při výběru partnera nešlápnout vedle?

„Nakonec, nikdy nevíte, jestli je to ten pravý, nebo ne,“ vysvětluje Durante s tím, že předem se otcovské a partnerské dispozice pochopitelně odhadnout nedají. Spolehnout se tak můžete pouze na to, že muži, kteří se vám nelíbí v ovulačním období, patří k těm hodnějším, neprůbojnějším, trochu zženštilejším typům s měkčími rysy. (Tak na to myslete, až se vydáte na lov.) Jako indikátor je to dobré, ale jen pro ty, které neužívají hormonální antikoncepci!

Nevýhoda antikoncepce? Absence erotického snění!

Výsledky jiného výzkumu, který uveřejnil odborný časopis Trends on Ecology Evolution, poukazuje na užívání antikoncepce, která utlumuje ovulaci, takže vkus na mužné typy s velkým M není tak výrazný.

Navíc vás ochrana ochuzuje o časté a silné sexuální fantazie, jenž jsou charakteristickým znakem plodných dnů. „Když na tom nejvíce záleží, fantazírují ženy o mužích nejvíce,“ komentuje závěry svého výzkumu kanadská doktorka Samantha Dawsonová z University of Lethbridge v Albertě.

Chcete-li tedy sexuálně snít a mít na dobré muže radar, vyhoďte pilulky a berte plnými hrstmi, co volný seznamovací trh nabízí!

Reklama

Související témata:

Načítám