Hlavní obsah

Padli jsme si jako puzzle

Foto: Tomáš Padevět

Dana Morávková s manželem Petrem MaláskemFoto: Tomáš Padevět

Reklama

... říká Dana Morávková o vztahu s manželem Petrem Maláskem.

Článek

Jaké bylo vaše seznámení?

Dana: My jsme se poprvé viděli v Olomouci na koncertu paní Hegerové. Já tam byla jako host a Petr ji doprovázel na klavír. Ale nesmělost nás obou nám zabránila si říci více než dobrý večer a na shledanou. Až později nás dala dohromady společná práce na muzikálu Kabaret v Divadle Na zábradlí v režii Petra Lébla.

Petr: Ano, já měl aranžovat k tomu muzikálu hudbu a v podstatě jsem tu nabídku šel odmítnout. Ovšem když jsem zjistil, že Dana má dělat choreografii, tak mě to přesvědčilo ke spolupráci. Tam nás to spojilo, už je tomu třináct let...

Co si myslíte, že vás dva nejvíc spojuje?

Dana: My jsme si padli jako puzzle! Petr si mě chtěl vzít hned druhý den.

Petr: Asi to bude taková vzájemná úcta. Já hroznou spoustu času v životě proseděl u piana, byla to dřina. A Dana to měla stejně s vrcholovým sportem. A to člověka skvěle vybaví do života, do nepohody. A má v tom druhém oporu. To bude asi nejdůležitější!

Jste téměř denně na koncertech, skládáte hudbu, vaše paní hraje v divadle a televizi. Kolik volného času vám zbývá pro rodinu?

Petr: Náš společný čas je tak vzácný, že si ho šetříme a opečováváme. Rádi si každoročně vyblokujeme období na dovolenou v létě i v zimě. A naše obvyklá společná chvíle začíná kolem dvaadvacáté hodiny, kdy máme po koncertě a po představení.

Dana: Většinou to je tak, že když Petr nemá večer koncert a já hraju v Praze, tak na sebe čekáme, abychom byli aspoň pár minut jen spolu.

Foto: Tomáš Padevět

,Náš společný čas si šetříme a opečováváme´Foto: Tomáš Padevět

Tipoval bych, že vaše rodinné zázemí je pro vás zásadní. Dokážete si představit dlouhodobější odloučení kvůli pracovnímu závazku?

Petr: V dnešní době internetu, kdy není problém přijet, přiletět, tak bychom to určitě zvládli.

Dana: Dokonce, když jsme spolu ještě chodili, byl Petr v Americe více než měsíc a nebyl to problém.

Kdy jste byli spolu naposledy třeba v kině?

Dana: Na ty oficiální akce chodíme minimálně a spíš jdeme do kina sami. Naposledy jsme byli minulý týden na Nestydovi.

Jakého koníčka má Dana Morávková a Petr Malásek?

Dana: Já strašně ráda čtu. Ale to máme s Petrem společné, rádi chodíme do kina, na koncerty. Jinak já jsem hrozně manuálně nešikovná. Takže nějaké šití, pletení ani vaření nepatří mezi mé koníčky! Občas nám něco dobrého pošlou naše maminky. Já jídla ráda ohřívám! A milujeme společné Vánoce s maminkami, tátové již nežijí.

Petr: A moc rádi cestujeme a lyžujeme.

Vaše manželka je, Petře, mediálně známější tváří, bylo těžké se s tím srovnat?

Bez problémů. Naopak, jsem nešťastný za každou mou mediální známost. Protože jsem vyrůstal v rodině známého klavíristy, tak k tomu mám averzi. Já to zkrátka nevyhledávám. Tím pádem tohle vůbec neřešíme!

Seriál musí být pro herečku obrovský závazek a časově náročný, ne?

Dana: Já jsem hlavně strašně ráda za tu šanci učit se tak velkou a pro mě pěknou roli! Šla jsem do toho s tím vědomím náročnosti, ale nikdy nebyl okamžik, že bych toho litovala!

Petr: Mám radost, že se mé ženy všude bojej díky roli Andrey ve Velmi křehkých vztazích! (oba smích)

Reklama

Související témata:

Načítám