Hlavní obsah

Panelákový byt proměnili doslova od podlahy. Perlou je šedivá koupelna!

Foto: Jaroslav Kvíz (10x)

Kuchyně je vyrobena na míru z laminátových desekFoto: Jaroslav Kvíz (10x)

Reklama

Manželé se rozhodli pro proměnu bytu ve chvíli, kdy se děti odstěhovaly. Původní panelákový byt je dnes k nepoznání. Račte vstoupit do bílo-šedého království!

Článek

Panelákový byt se od svého vzniku téměř neproměnil. Až nyní. Nové bylo doteď pouze zděné jádro. Starší manželé se rozhodli pro radikální proměnu celého bytu s výjimkou jednoho pokoje poté, co jejich děti odrostly a odstěhovaly se. Realizátorem rekonstrukce se stala firma Kouba Interier, konkrétně Ing. arch. Radovan Demeter.

Nerovná podlaha byla oříškem

„Prvním krokem byl návrh vhodného dispozičního řešení. Nejprve je třeba najít vhodnou funkci bytu a následně řešit vzhled a materiály,“ popisuje celý proces architekt Radovan Demeter. „Požadavkem manželského páru byla propojená kuchyně s obývákem, dostatek úložných prostor v kuchyni a velký sprchový kout,“ dodává.

Rekonstrukce musela být kompletní a zahrnovala nové elektroinstalace, změnu příček, nové štuky, koupelnu a také částečné vybavení nábytkem. V celém bytě je použita jednotná vinylová podlaha, která bývá u panelákových rekonstrukcí velkým oříškem. Je totiž nutné pečlivé vystěrkování a ne vždy je stejná úroveň podlahy možná. Zde se to však podařilo a výsledkem je zcela nová komfortní podoba.

Foto: Archiv studia

Z panelákového bytu se stal úplně nový prostorFoto: Archiv studia

Nábytek na míru jako součást návrhu

Vstupní prostory bytu jsou poměrně velké. Vedou z nich dveře do koupelny, na toaletu, do ložnice a obývacího pokoje s kuchyní. Právě do obýváku vedou široké zasouvací dveře z bílých CPL desek. V tomto bytě je středobodem kuchyně možná více než obývací pokoj. Promyšlená je do detailu a to nejen designem, ale hlavně funkčností a trvanlivostí. Linka byla vyrobena na míru, v bílé barvě, doplněná dřevěnou deskou i dřevěným obkladem za linkou. Designéři si poradili i s požadavkem zakomponovat do linky pračku. Je skrytá!

Foto: Archiv studia

V jedněch z kuchyňských dvířek najdete také pračkuFoto: Archiv studia

Šedá až ke stropu

Opravdovou perlou tohoto bytu je moderní koupelna laděná do šedé barvy. Na přání majitelky byl zvolen netradiční obklad se vzhledem kamene od firmy RAKO.

Foto: Archiv studia

Koupelna může být považována za chloubu bytu. Až po strop je laděna do šedé barvy (obklad RAKO, cena 553 Kč/m2)Foto: Archiv studia

Specialitou je sprchový kout bez instalované vaničky. Sprchu v úrovni podlahy, která by měla větší efekt, zde nebylo možné kvůli nerovným podlahám udělat. Byla proto zvolena alternativa v podobě vyzděné vaničky. Zděné sprchové kouty mají své výhody jako zejména variabilnost rozměrů, ale také neokoukaný vzhled. Kvůli vlhkosti použil architekt na skříňku v koupelně desku z umělého kamene Corianu.

Foto: Archiv studia

Firma, která interiér realizovala, ráda vytváří zděné sprchové kouty kvůli variabilnosti rozměrů a efektnímu vzhleduFoto: Archiv studia

Foto: Archiv firem

Jednoduše řešený interiér si žádá doplňky tón v tónu. Inspirujte seFoto: Archiv firem

Líbila by se vám také koupelna jenom v šedé barvě? A co takhle celý byt?

Reklama

Načítám