Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Také s těstovinami s uzeninou si můžete pohrát. Zkuste klasickou chalupářskou krmi zpestřit čerstvými bylinkami a zjemnit smetanou.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička plnotučné hořčice
    10
  • 1 trochu soli
  • 2 stroužky česneku
  • 4 ks frankfurtských párků
  • 150 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 plátek másla
    7
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém dozlatova orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte máslo, na kolečka nakrájené párky a kari koření a orestujte. 

02.

Zalijte smetanou, přidejte hořčici, osolte a směs nechte zhoustnout. Nakonec přidejte nasekanou bazalku a promíchejte s těstovinami.

Načítám