Hlavní obsah

Partner ztloustnul a odmítá sex. Co teď?

Foto: thinkstock

Kila navíc můžou vašeho muže trápit... Je důležité o možných příčinách nesouladu v sexu mluvitFoto: thinkstock

Reklama

Může nadváha zasáhnout milostný život? Jednoznačně! I pár kilo navíc ohrozí touhu i výkon! Co dělat, když se partner „necítí“ na milování kvůli postavě?

Článek

„Mám jeden problém, který má co do činění s mým přítelem,“ svěřuje se třicetiletá produkční Marta. „Patrik pár posledních měsíců nebyl příliš v náladě a nechtěl sex. Chvíli trvalo, než jsem přišla na to, co ho trápí, ale po několika diskusích se přiznal, že se na intimnosti necítí kvůli svojí hmotnosti,“ popisuje Marta s tím, že odpověď ji překvapila. Čekala totiž, že za nechutí stojí pracovní stres.

„Nikdy by mě nenapadlo, že můj partner může být tak citlivý na vnímání vlastního těla,“ přiznává. Přitom to není nic výjimečného. Podle odborníků z Medical Center New York vysoká hladina cholesterolu může ovlivnit sexuální výkonnost, a to zejména u mužů. Většinou je ale sexuální nezájem spojen především s psychikou. Co s tím?

Foto: thinkstock

Všechno se dá vyladit, i milostnoFoto: thinkstock

Buďte mu parťákem!

Když o sebe člověk pečuje a žije zdravým životním stylem, je snadné cítit se pozitivně a sexy. V opačném případě tím může trpět celé partnerství. „Fyzická přitažlivost je ve vztahu důležitá a je poměrně jasné, že nadváha touze moc nepřispívá,“ varuje Lenka Černá, kouč partnerských vztahů. Její rada zní: „Nikdo nemusí mít ideální míry, avšak na fyzickém vzhledu je potřeba pracovat, neboť vzhled odpovídá psychickému stavu. Necítí-li se partner ve své kůži, pomozte mu změnit životní styl, a společný volný čas věnujte činnostem podporujícím fyzickou aktivitu.“ Rozhodně nemusíte běhat po horách!

„Jakákoli činnost, která zvyšuje průtok krve do velkých svalových skupin ve stehnech, hýždích a pánvi, jako je jóga, rychlá chůze či jízda na kole po dobu dvaceti minut třikrát týdně, výrazně zlepší cirkulaci,“ říká Susan Kellog, odbornice na sexuální medicínu z Filadelfie. „Výsledkem je snazší vzrušení, lepší funkce orgasmu a nakonec i návrat sexuální touhy,“ vysvětlila pro portál WebMD. Takže hurá do akce!

Foto: thinkstock

Změna životního stylu pomůže nejen partnerovi, ale i vašemu vztahu, když ji budete realizovat spoluFoto: thinkstock

Samozřejmostí je to, že u aktivit budete partnera pozitivně motivovat! Primárním cílem je „zpřístupnit“ ho sexuální touze, teprve pak přijde čas, aby se o ni s vámi podělil. Proto ho nijak nenuťte k počítání kalorií a rozhodně se vyhněte komentářům, co dělá nebo nedělá špatně. Takové chování by vztahu moc neprospělo. Nejste přece povýšený bachař!

Co dál můžete udělat?

  • Přizpůsobte prostředí: Stydí se před vámi svléknout, pořád zhasíná? Ztlumte světlo, aby se uvolnil.
  • Zvolte pohodlné XXL polohy: Ukažte mu, že milovat se dá i s pár kily navíc. Například v polohách, kdy k němu budete zády, se za svoje zvětšené břicho stydět nemusí. Tímto krokem partnerovi neukazujete, že problém přehlížíte, jen že se ho snažíte řešit.
  • Obrňte se trpělivostí: Změna životního stylu není otázkou jednoho dne. I když...

Výsledky? Brzy!

„Velmi často, když se pacienti o sebe začnou starat, hlásí významný nárůst zájmu o sex. Myslím tak, že účast na zdravém životním stylu opravdu pomáhá, i když ještě nedojde ke ztrátě kil,“ uvádí Martin Binks, klinický psycholog z New Yorku.

Tak neklesejte na mysli, pomůžete tím společnému sexuálnímu životu!

A co vy? Ovládá nadváha partnera váš intimní život?

Reklama

Načítám