Hlavní obsah

Básníci se žení! Pavel Kříž ukázal snubní prsten

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Pavel Kříž (58) se podruhé oženil! Štěpán Šafránek z filmové série Básníků ukázal na filmovém festivalu v Karlových Varech snubní prstýnek a potvrdil tak, že partnerku Jolanu pojal za manželku. Kdo je ale mezi „básníky“ svatebním rekordmanem?

Článek

Za dva roky mu bude šedesát a právě se podruhé oženil. O kom je řeč? O herci Pavlu Křížovi, který si vzal přítelkyni Jolanu (43). Někteří přitom ani nepostřehli, že se rozvedl se svojí první ženou, kanadskou animátorkou Bonnie.

Není ale jediným hercem z Básníků, kdo se letos oženil, a také ne poprvé. Ostatně, podívejte se sami, jak ve vztazích válí jeho kolegové a kolegyně.

Pavel Kříž (58): Praštil do toho podruhé

Představitel legendárního medika a později lékaře Štepána Šafránka zářil v 80. letech a šel z role do role. Slibnou hereckou kariéru ale přerušil a emigroval do Velké Británie a v roce 1988 do Kanady. Ve Vancouveru vystudoval na univerzitě psychoterapii a herectví na nějaký čas pověsil na hřebíček. V Kanadě poznal i svoji první ženu, filmovou animátorku Bonnie. K filmu i do Česka se nakonec vrátil a opět pod taktovou režiséra Dušana Kleina (80).

Letos přijel na Mezinárodní festival do Karlových Varů představit snímek režisérky Ireny Pavláskové (59) Pražské orgie. A všímavým neuniklo, že se mu na ruce blýská snubní prsten. Domněnky o svatbě potvrdila i Křížova partnerka Jolana, která si na svém facebookovém profilu změnila jméno na Jolana Křížová.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Kříž se podruhé oženil. Štěpánku, tak pravou!Foto: Profimedia.cz

David Matásek (56): Na svatby ho užije

Filmový Kendy se v reálném životě vzhlédl nejen v rychlé jízdě na motorce, ale evidentně se i rád žení. Letos v dubnu řekl své ano již počtvrté. Šťastnou paní Matáskovou je o čtvrt století mladší, zrzavá blogerka Eva Lilian Vlachová, se kterou se herec seznámil na sociální síti, a to díky společné lásce, skútru Vespa. David Matásek má se čtvrtou ženou i čtvrté dítě, syna Antonína (2).

Poprvé se oženil s hudebnicí a basistkou skupiny The Plastic People of the Universe Evou Turnovou (55). Jeho druhou ženou byla Simona Matásková, jedna z nejúspěšnějších českých producentek (mimo jiné stála i u začátku StarDance), se kterou má dceru Lindu (25). Ta ho již udělal i dědečkem. Třetí ženou byla Kateřina Matásková, mají spolu dceru Marii (12) a syna Benjamina (9).

Foto: Profimedia.cz

Davida Matáska a jeho čtvrtou manželku spojila láska k VespěFoto: Profimedia.cz

Eva Jeníčková (54): Ani napodruhé to nevyšlo

Filmová Vendulka Utěšitelka je v Americe známá pod hereckým pseudonymem Ava Jansen. Za oceánem poznala i svého prvního manžela, herce, scenáristu a instruktora bojových umění Marka Mikitu. V roce 2008 od něj ale utekla zpátky do Česka. A tady při natáčení pokračování filmu Sněženky a machři (2008) vzplála láskou k režisérovi Viktoru Taušovi (45), kterého si vzala a rok to úspěšně tajili. Ani druhé manželství krásné herečce ale nevydrželo a definitivně skončilo v roce 2016, kdy byl režisér na festivalu ve Varech viděn ve více než přátelském objetí s tehdy také vdanou herečkou Dejvického divadla, Klárou Melíškovou (47).

Foto: Profimedia.cz

Ani druhé manželství Vendulce Utěšitelce neklaploFoto: Profimedia.cz

Bára Štěpánová (59): Experimentuje raději s vlasy

Herečka s výraznými vlasy, která se proslavila rolí Bedřišky mající slabost pro Štěpánka Šafránka, dnes vstupuje dvakrát týdně do českých domácností jako vrchní sestra Babeta ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Jako Bedřiška byla trochu koketa využívající ženské zabraně, ve skutečném životě je herečka ve vztazích stálá a svého dlouholetého partnera Miroslava Barabáše (57) si před deseti lety vzala.

Foto: Profimedia.cz

S manželem jim to klape už spoustu letFoto: Profimedia.cz

Eva Vejmělková (50): Píšťalka to nestřídá

Proslavila ji Fontána pre Zuzanu (1985), kam ji obsadil její celoživotní partner, režisér Dušan Rapoš (66). A v Básnících hrála nezapomenutelnou Píšťalku, která se pro Štěpánka vzdala i dovolené u moře. Dnes se věnuje hlavně své psychologické praxi a specializuje se mimo jiné na partnerské vztahy. Dlouholetého partnera Dušana Rapoše si vzala v roce 2000 v Las Vegas, mají spolu dcery Taru (17) a Ritu (14).

Foto: Profimedia.cz

Eva Vejmělková a Dušan Rapoš tvoří stabilní česko-slovenský pár už desítky letFoto: Profimedia.cz

Lukáš Vaculík (57): Příliš skoupý na slovo

Jestli někdo z českých herců umí dokonale tajit a střežit svoje soukromí, je to „kamarád do deště" a majitel autosalonu Karas z Básníků, Lukáš Vaculík. S manželkou Petrou se vzali v roce 2006 a zřejmě v roce 2014 se v tichosti rozvedli. Mají spolu syna Lukáše (15).

Foto: Profimedia.cz

Herecky se mu velmi daří, o soukromí Lukáše Vaculíka se toho ale příliš nevíFoto: Profimedia.cz

Marek Vašut (59): Zapřísáhlý starý mládenec

Nikdy se neoženil a zřejmě nikdy nebude mít děti. Řeč je o Marku Vašutovi, který v Básnících ztvárnil lékařského kolegu hlavního hrdiny. A herec sám říká, že minimálně na svém bezdětném osudu už nehodlá nic měnit, protože si nemyslí, že by starší otcové poskytli ten nejkvalitnější reprodukční materiál.

Foto: Profimedia.cz

Marek Vašut bude brzy šedesátník a do chomoutu ho ještě nedostala žádnáFoto: Profimedia.cz

Máte rádi filmy o Básnících, které teď v létě reprízují? Jestliže nevíte kdy, stačí sledovat televizní program. A chvíli čekání si můžete zkrátit třeba kvízem o legendárním seriálu Chalupáři

Reklama

Načítám