Hlavní obsah

Pečená brambora plněná fazolemi

Hodnocení:
(43)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Rychlovka k večeři? Vyzkoušejte pečené brambory plněné fazolemi. Díky chilli papričce jsou lehce pikantní a zapečené s čedarem chutnají dokonale.

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 4 brambory
  • 4 jarní cibulky
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 červená feferonka
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • sůl a pepř
  • olej
  • 150 g čedaru
  • 4 rajčata
Článek

Postup

Krok 1: Větší brambory překrojte na poloviny. Pokapejte olejem, osolte a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte půl hodinky.

Krok 2: Rajčata nakrájejte na kousky, feferonku na kolečka a chilli papričku nadrobno. Jarní cibulku nasekejte na kolečka. 

Krok 3: V pánvi na oleji opečte cibulky, po chvíli přidejte rajčata, feferonku a chilli papričku. Opečte a krátce poduste. Pak vmíchejte fazole, prohřejte a stáhněte z ohně. 

Krok 4: Brambory částečně vydlabejte, dužinu přidejte do směsi v pánvi a promíchejte. Hotovou směsí naplňte brambory. Vraťte je na plech. 

Krok 5: Posypte je nastrouhaným čedarem a dejte zpět do trouby na 5 minut zapéct. Podle chuti můžete podávat i s dipem ze zakysané smetany.

Začíná sezona švestek, které jsou skvělé čerstvé, pečené, vypálené i rozvařené na povidla. Mrkněte na 50 nejlepších ověřených švestkových receptů, jak na úžasná tradiční sladká jídla, tak i na slané švestkové pokrmy, polévky a chuťovky.

ynezorPumanzeSaNyknalC
16. 9. 2021

Reklama

Sdílejte článek