Hlavní obsah

Vynikající chuťovka: slané muffiny s chorizem, čedarem a jarní cibulkou

Foto: Jakub Jurdič

Na těchto slaných muffinech si pochutná celá rodinaFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Muffiny doma připravoval snad každý. Ale zkoušeli jste už slanou variantu s chorizem, jarní cibulkou a čedarem? Pokud ne, nyní máte možnost to napravit!

Článek

Výhodou muffinů je to, že si s nimi můžete pohrát dle libosti. Záleží jen, zda preferujete sladkou či slanou variantu. Já jsem se dnes rozhodla pro slanou. A pokud ji vyzkoušíte také, rozhodně nebudete zklamaní.

Kombinace výrazného choriza a čedaru s jarní cibulkou je nezapomenutelná. Směs připravíte za chvilku a poté už stačí jen počkat na dopečení té úžasné dobroty. Pečení naštěstí netrvá dlouho, a jestli vydržíte až do vychladnutí, to už záleží na vás. Pojďme na ně!

Muffiny s čedarem a chorizem

Na 12 muffinů potřebujete: 250 g hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 2 vejce, 50 g rozpuštěného másla, 200 ml podmáslí, sůl, pepř, 150 g choriza, nať ze dvou jarních cibulek, 80 g čedaru, trochu másla a mouky na vymazání a vysypání

Postup: Prosejte mouku a přidejte k ní kypřicí prášek. Vejce, máslo a podmáslí společně promíchejte a přilejte k suché směsi. Osolte a opepřete. Vše v jedné míse promíchejte a poté přidejte na kostičky nakrájené chorizo, nasekanou nať z jarních cibulek a nahrubo nastrouhaný čedar. Znovu promíchejte.

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Formu na muffiny vymažte máslem a vysypejte moukou. Naplňte ji připravenou směsí, do každé její části dejte stejné množství. Pečte v troubě přibližně 20 minut.

Tip: Do muffinů můžete přidat oblíbenou bylinku. Nasekejte ji nadrobno do těsta nebo ji přidejte navrch jako ozdobu.

A jaké muffiny připravujete doma vy? Dáváte přednost sladké, nebo slané variantě? Pokud vám nestačí dnešní inspirace na slané muffiny s chorizem, můžete si připravit vajíčkové muffiny podle našeho video návodu. Preferujete-li sladké, vyzkoušejte drobenkové muffiny s jahodami.

Reklama

Načítám