Hlavní obsah

Pečené brambory a batáty s parmezánem

Hodnocení:
(133)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Rychlé a levné jídlo, které nejenže efektně vypadá, ale také moc dobře chutná, a to ať už ho podáváte jako bezmasý chod, nebo parádní přílohu. Batáty neboli sladké brambory v kombinaci s klasickými bramborami a červenou cibulí tvoří dokonalé trio.

Ingredience pro:
1 zapékací mísu
  • 3 batáty
  • 3 brambory
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 5 g másla na vymazání
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Zapékací mísu vymažte kouskem másla a troubu předehřejte na 190 stupňů. Brambory, batáty i červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. 

Krok 2: Máslo rozpusťte a zamíchejte do něho nadrcený stroužek česneku, nasekaný čerstvý rozmarýn a oregano. 

Krok 3: Plátky brambor a batátů vyskládejte do vymazané zapékací mísy, vrstvy občas proložte i červenou cibulí. Vše lehce osolte a zalijte česnekovým máslem. Povrch opepřete a posypte strouhaným parmazánem.

Krok 4: Zapékací mísu zakryjte alobalem a dejte péct asi na 30 minut, dokud brambory a batáty nezměknou. Pak alobal odstaňte a dopečte dozlatova. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
24. 5. 2021

Reklama

Sdílejte článek