Hlavní obsah

Perete deku a polštář? Riskujete zdraví!

Reklama

Pravidelně perete povlečení, ale ruku na srdce – co polštáře a přikrývky? Víte, kdy a jak je čistit? Poradíme vám zásady správné péče a prozradíme, co všechno riskujete, když péči zanedbáváte.

Článek

Peří je tradiční přírodní materiál, který je díky svým dokonalým vlastnostem oblíbenou náplní polštářů a přikrývek. Občas je ale nutné peří vyčistit. Kromě hygienických důvodů také proto, aby si péřové výrobky udržely co nejdéle své vynikající tepelně-izolační vlastnosti a objem. Jak na to?

Máte-li klasickou pračku, péřové výrobky neperte. Peří by mohlo zcuckovatět, zapáchat, nebo dokonce plesnivět ( rizika praní). Peří má specifika, která je při čištění nutné zohlednit. Peřiny a polštáře svěřte raději do rukou profesionální čistírny peří.

Není čištění jako čištění

Kritériem výběru čistírny by neměla být rychlost, ale kvalita služby. Vždy se zajímejte především o způsob čištění peří. Existují 3 rozdílné technologie čištění peří – tzv. mokrá cesta, čištění parou, suchá cesta. Výběr technologie by měl být vždy přizpůsoben aktuálnímu stavu konkrétního peří. Záleží především na míře znečištění a opotřebení peří.

Peří má svá specifika, která zohledňují stroje konstruované k profesionálnímu čištění peří

Jak vybrat dobrou čistírnu peří?

Při výběru čistírny peří buďte obezřetní, neboť většina firem používá pouze jednu technologii čištění univerzálně pro veškeré peří. Jedinou českou firmou, která disponuje všemi dostupnými technologiemi a volí tak nejvhodnější způsob čištění individuálně pro každou zakázku, je firma Peří Mareš. Peří zde čistí v rámci kompletní renovace výrobku.

Starý povlak rozpárají, posoudí stav peří a zvolí optimální způsob čištění – účinný a zároveň šetrný vůči peří. Vyčištěné peří je poté zašito do povlaku z nové látky. Veškeré látky (sypkovina) nabízené firmou Peří Mareš jsou 100% bavlněné a atestované na nepropustnost peří. Vybrat si můžete z mnoha barevných provedení přímo v místě sjednání objednávky.

Při renovaci lze přikrývku prošít, aby se peří nesesypávalo. Ideální prošití je do 35 kostek – deka optimálně přilne k tělu

Kde naleznete nejbližší kvalitní čistírnu peří?

Kvalitní technické zázemí, přívětivé ceny a skvělou dostupnost nabízí čistírna Peří Mareš . V celé ČR má 560 poboček, které fungují jako sběrná a výdejní místa. Nejbližší pobočka zde.

Kontaktní údaje

Chcete více informací nebo se jen nezávazně poradit?

Péči o péřové výrobky byste neměli podceňovat, protože ovlivňuje jejich kvalitu a životnost. Renovace péřových přikrývek je vhodné provádět po 3–6 letech, polštářů ještě častěji. Kdy jste naposledy čistili peří vy? Léto je ideální období, kdy nechat vyčistit peřiny, deky a polštáře nejen doma, ale i na chalupě! Nyní navíc můžete získat zdarma dovolenou!

Nechte zrenovovat starý nebo kupte nový péřový výrobek u firmy Peří Mareš a budete automaticky zařazeni do slosování…

Chcete vědět více o renovacích starých péřových výrobků (včetně čištění peří) nebo zvažujete koupi nového péřového výrobku?

  • www.peri-mares.cz
  • bezplatná infolinka 800 100 488
  • e-mail: info@peri-mares.cz

Firma Peří Mareš nabízí také nové péřové výrobky – klasické i atypické rozměry

Reklama

Související témata:

Načítám