Hlavní obsah
2,8
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Plněné brambory jsou skvělé jako hlavní chod, když ale hledáte zajímavou přílohu z dostupných surovin, připravte si sladce pikantní bramborové kostky s medem a zázvorem!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks brambor
  • 2 ks červené cibule
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 špetka chilli
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 100 g černých oliv
Článek

Postup

01.

Brambory pořádně omyjte a nakrájejte na kostky. Cibule oloupejte a nakrájejte na klínky. Prošlehejte olej, římský kmín, zázvor, chilli, sůl a pepř, med a pomerančovou šťávu (všeho dle chuti) a vše zamíchejte do brambor s cibulí.

02.

Rozprostřete na plech a pečte při 190 stupních Celsia asi půl hodiny doměkka, v půlce pečení promíchejte. Na závěr smíchejte s olivami a podávejte k exotickým pokrmům, nebo se sýrem feta jako hlavní jídlo.

Stále jste nepřišli zázvoru na chuť? Pak si přečtěte 5 důvodů, proč si ho zamilovat, a určitě změníte názor.

Reklama

Související témata:

Načítám