Hlavní obsah

Pikantní glazované brambory s medem a zázvorem

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Plněné brambory jsou skvělé jako hlavní chod, když ale hledáte zajímavou přílohu z dostupných surovin, připravte si sladce pikantní bramborové kostky s medem a zázvorem!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 brambory
  • 2 červené cibule
  • 1 lžička římského kmínu
  • drcené chilli
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce medu
  • šťáva z půlky pomeranče
  • sůl
  • pepř
  • 100 g černých oliv bez pecky
Článek

Postup

Krok 1: Brambory pořádně omyjte a nakrájejte na kostky. Cibule oloupejte a nakrájejte na klínky. Prošlehejte olej, římský kmín, zázvor, chilli, sůl a pepř, med a pomerančovou šťávu (všeho dle chuti) a vše zamíchejte do brambor s cibulí.

Krok 2: Rozprostřete na plech a pečte při 190 stupních Celsia asi půl hodiny doměkka, v půlce pečení promíchejte. Na závěr smíchejte s olivami a podávejte k exotickým pokrmům, nebo se sýrem feta jako hlavní jídlo.

Stále jste nepřišli zázvoru na chuť? Pak si přečtěte 5 důvodů, proč si ho zamilovat, a určitě změníte názor.

ynezorPumanzeSaNyknalC