Hlavní obsah
2,8
(10)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Receptů na rychlá, jednoduchá a levná jídla není nikdy dost, a tak tu pro vás máme další. Zkuste s námi zaexperimentovat a použijte suroviny, které možná máte právě teď v lednici a ve spíži.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 2 papriky
  • mleté chilli
  • tymián
  • sůl
  • 2 nožičky klobásy
  • 150 g fazolí ve slaném nálevu
  • 300 g sterilovaných rajčat
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nahrubo a v hluboké pánvi zpěňte na oleji. Přidejte na kousky nakrájený řapíkatý celer a nahrubo nastrouhanou mrkev. Smažte, dokud zelenině nezačnou zlátnout okraje. Přidejte koření, nechte rozvonět a vložte na kousky nakrájenou papriku a sterilovaná rajčata. Duste, dokud zelenina nezměkne.

02.

V jiné pánvi osmahněte klobásu nakrájenou na kolečka. Přebytečný tuk slijte a klobásu vmíchejte do směsi v hluboké pánvi. Není-li klobása tučná, můžete ji osmahnout přímo s řapíkatým celerem a mrkví.

03.

Vmíchejte scezené fazole, nechte je ve směsi prohřát a podle potřeby dochuťte. Podávejte s dušenou rýží.

Máte rádi podobné rychlovky, nebo vám přijdou moc obyčejné?

Reklama