Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Co jsme si pro vás připravili? Mexickou dobrotu v podobě úžasných tortill s mletým masem!

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Torilly
  • 1 000 g hovězího mletého masa
  • 2 plechovky pečených fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 ks ledového salátu
  • 3 ks rajčat
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 1 ks cibule
  • 100 g čedaru
  • 180 g zakysané smetany
  • 200 g guacamole
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 8 ks pšeničných placek
Článek

Postup

01.

Mleté maso (vyberte takové, kde není příliš mnoho tuku) důkladně osolte, opepřete a nasucho dejte opékat na rozpálenou pánev. Oheň stáhněte na půlku a pozvolna opékejte, dokud není maso krásně hnědé a sypké. Trvá to asi 20 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Maso důkladně osolte a opepřeteFoto: Jakub Jurdič

02.

Mezitím nakrájejte rajčata na kostičky a cibuli a koriandr najemno. Promíchejte, osolte, opepřete a salát nechte odpočinout. Do další pánve nebo rendlíku vlejte fazole, přiveďte k varu a nechte probublávat, dokud se rajčatová šťáva nezredukuje a nezhoustne.

Foto: Jakub Jurdič

Do rajčatového salátu s koriandrem se nejvíce hodí bílá cibule nebo šalotkaFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Rajčata nakrájejte na kostičkyFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Koriandr má svou typickou chuť, která k mexické kuchyni neodmyslitelně patříFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Salát dochuťte pouze solí a pepřemFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Ledový salát tortilly báječně osvěžíFoto: Jakub Jurdič

03.

Když jsou fazole prohřáté, přilejte je k masu a nechte společně ještě chvíli vařit.

Foto: Jakub Jurdič

Fazole promíchejte s masem a nechte společně provařitFoto: Jakub Jurdič

04.

Pšeničné placky ohřejte (buď v mikrotenovém sáčku v mikrovlnné troubě, nebo nasucho na pánvi) naplňte masovou směsí a nasekaným ledovým salátem, poklaďte sýrem a zabalte. Pokud máte pocit, že tortilly nedrží, spojte je párátkem. Podávejte s rajčatovým salátem, zakysanou smetanou a guacamole.

Foto: Jakub Jurdič

Placky můžete nasucho prohřát na pánviFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Masovou směs dejte do jedné poloviny tortillyFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Plnění tortill není nic složitého – nejdříve ohněte spodní část, pak strany a nakonec upevněte párátkem!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Související témata:

Načítám