Hlavní obsah

Pippa slaví narozeniny! Co bychom se od sestry vévodkyně Kate měly naučit?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden mají v britské královské rodině k oslavám hned několik důvodů. V pondělí Kensingtonský palác oznámil, že Kate (35) s Williamem (35) čekají další dítě, a dnes slaví sestra vévodkyně, Pippa Matthews, 34. narozeniny.

Článek

Každý mladší sourozenec to zná. Peklo srovnávání s prvorozeným. Vymanit se z této role nemusí být vždy úplně jednoduché, ovšem Pippa Matthews, ještě před pár měsíci Pippa Middleton, to zvládá celkem bravurně. Rozhodně nemusí zoufat, že by ještě pořád stála ve stínu své starší sestry Kate. I ona je úspěšná, i ona měla svoji pohádkovou svatbu a i ona má šarmu na rozdávání, stejně jako pokory a dobrého vkusu. Není se čemu divit, že pro mnohé britské ženy je inspirací. Co bychom se od ní mohly naučit my?

Buďte vždy ženská

Ať už je to spojeno s věkem a s ním i s určitou pohodlností, nebo je to obyčejná lenost, nikdy byste neměly rezignovat na svoji ženskost. Nezáleží přece na tom, jestli jdete do společnosti, anebo jen na procházku s kamarádkou, vždy můžete dbát na to, abyste vypadaly jako Sněhurka a ne jako Šmudla. Nemusíte při tom oblékat velkou večerní ani volat na pomoc kadeřníka. Stačí, když kalhoty z kategorie „na chalupu“ ve městě vyměníte za slušivý sportovní kus a do vlasů si dáte čelenku, čímž fikaně zakryjete ofinu, která se začíná mastit. Stále se budete cítit pohodlně jako v těch vytahaných teplácích, jen budete více ženská.

Foto: Profimedia.cz

Pippa dbá na to, aby byla elegantní vždy a za všech okolnostíFoto: Profimedia.cz

Sport neberte jako nutné zlo

Nemusíte být hned jako Pippa a rovnou začít běhat ultramaratony, ale do svého denního režimu byste sport zařadit mohla. I taková hodina rychlejší chůze denně už je znát! Kromě toho, že vám poděkují vaše křivky, rázem se vám zvedne i nálada a problémy (skoro) odplavou pryč. O tom, že se vám zlepší kondice, je snad zbytečné mluvit. Teď na podzim, až se příroda správně vybarví, to navíc bude ještě naprostá lahoda pro vaši duši.

Foto: Profimedia.cz

Věrnými druhy při běhání jsou Pippě její dva psiFoto: Profimedia.cz

Pomáhejte druhým

Pippa umí perfektně spojit příjemné s užitečným, a tak před dvěma lety navrhla ve spolupráci s britskou návrhářkou Tabithou Webb krásné letní šaty a šál. Výtěžek z prodeje pak šel na konto charitativní organizace British Heart Foundation. Zároveň se často účastní charitativních závodů, mnohdy i extrémních, aby pomohla ke zviditelnění dané problematiky. Jenže pomáhat může každý z nás a nemusí to být rovnou charita, podat ruku můžete někomu ze svých blízkých. Často se stačí jen rozhlédnout kolem sebe.

Foto: Profimedia.cz

Pippa je ambasadorkou nadace British Heart FoundationFoto: Profimedia.cz

Jděte si za svými sny

Každý člověk by měl mít životní sny a přání, které by chtěl realizovat. A nezáleží na tom, jestli je to touha z dětství, za kterou si celou dobu jde, anebo jestli sen uzrál až v dospělé hlavě. Důležité je v sobě najít tu sílu a odvahu pustit se do toho. Jako Pippa – vystudovala PR a oboru se později věnovala, ale také stihla napsat knihu Celebrate, kde najdete rady, jak pohostit přátele a rodinu. Dílo se bohužel příliš pozitivních ohlasů nedočkalo, zato druhá kniha Heartfelt, která je plná zdravých receptů, Pippě doby spisovatelce trochu zlepšila reputaci. Nebojte se zklamání, jděte za tím, co cítíte!

Foto: Profimedia.cz

Její první kniha, Celebrate, se neshledala s pozitivní kritikou. Heartfelt dopadla naštěstí lépeFoto: Profimedia.cz

Zůstaňte sama sebou

V rozhovoru pro britský deník Daily Mail Pippa přiznala, že to, že se stala kvůli své sestře slavnou, nepatří mezi nejšťastnější okamžiky jejího života. Na publicitu, které se dočkala, si musela zvyknout – stejně jako zbytek celé rodiny. Někdo by možná takovou míru slávy neustál, Pippa zůstala stejná, bez excesů nebo manýrů, kterých se občas některé slavné osobnosti dopouštějí. Zkrátka a dobře, nenechala se semlít novou rolí, přijala ji, jak nejlépe mohla. A to není vždycky jednoduché. Proto se nové situaci, do které vás život zavane, snažte postavit čelem a nebojovat s ní.

Foto: Profimedia.cz

Pippa se svým manželem Jamesem MatthewsemFoto: Profimedia.cz

Rodina je nade vše

Pippa pochází ze tří sourozenců, kromě sestry Kate má ještě Jamese – nejmladšího bratra. Ani okolnosti, které udělaly z Kate jednu z nejoblíbenějších osobností Velké Británie, a pozornost se tak soustředila i na její rodinu, jejich vazby neroztrhaly. Stále se vídají, i když to pravděpodobně není tak často, jak by si přáli. Dobře si uvědomují, jak je rodina důležitá věc. A co vy? Kdy jste naposledy zatelefonovali rodičům, bratrovi či sestře? Není už náhodou na čase?

Foto: Profimedia.cz

James Middleton (30) je nejmladší ze sourozenců Middletonových. Všichni jsou stále v kontaktuFoto: Profimedia.cz

Sdílejte zážitky

Pippa není žádný troškař a nebojí se ukousnout si pořádné sousto – třeba běžkařský závod Birkebeiner, jeden z nejslavnějších, který se pořádá každý rok v Norsku. A protože je její manžel James (42) stejný sportovní nadšenec, některé akce, včetně výše zmíněné, absolvují společně. Mohou tak lépe sdílet zážitky, jejich vztah to utuží, snadněji si porozumějí a mohou se tak i podporovat. Nemusí to být zrovna Birkebeiner, který budete se svým partnerem sdílet vy. Ale zkuste si najít nějakou aktivitu, která bude bavit vás oba, případně vyzkoušejte takovou, kterou má rád jeden z vás, a obohacujte se navzájem.

Foto: Profimedia.cz

Pippa má za sebou i slavný závod Birkebeiner. Běžel ho i její manžel JamesFoto: Profimedia.cz

Je vám Pippa sympatická?

Reklama

Načítám