Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hledáte skvělé nápady na pohoštění pro hosty nebo jen tak něco k zakousnutí k televizi? Vyzkoušejte naše pizza houstičky z kynutého těsta.

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 housek
  • 275 g hladké mouky
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 120 g másla
    7
  • 1 lžička cukru
  • 125 ml mléka
    7
  • 21 g čerstvého droždí
  • 1/2 lžičky hrubé soli
  • 1 lžička koření na pizzu
  • 1 ks bílku
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic nechte vzejít kvásek, který poté vlijte do základu mouky, rozpuštěného másla, koření na pizzu a vejce. Vytvořte soudržné těsto, které musí ještě hodinu kynout na teplém místě.

02.

Těsto rozdělte na osminky, z každé na vále vytvořte váleček dlouhý asi 20 cm, přehněte ho v půlce a zamotejte. Houstičky pokládejte na plech s pečicím papírem, potírejte rozšlehaným bílkem, posypte je solí a pečte v troubě asi 25 minut při 190 stupních Celsia.

Pokud jste při čtení tohoto receptu dostali chuť na opravdovou pizzu, pak vyzkoušejte tu domácí s parmskou šunkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 housku
Energie1 057,88 kJ
Bílkoviny5,96 g
Tuky13,53 g
Sacharidy26,55 g
Sůl0,83 g
SAFA6,58 g
Vláknina1,22 g
Cukry1,84 g
Související témata:

Načítám