Hlavní obsah

Plesová sezona: Otestovaly jsme masky na dekolt. Mají smysl?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Péče o dekolt je často opomíjená, a proto jsme se v redakci rozhodly to napravit. Otestovaly jsme 5 dekoltových masek, abychom vám poradily, které mají smysl.

Článek

Plátýnkové masky na obličej už znají důvěrně i Češky. Jejich boom v poslední době tak zapříčinil, že jsou dostupné v každé drogerii i parfumerii. Aplikace i hydratační účinky jsou totiž snadné a rychlé. Věnujete ovšem stejnou pozornost i vašemu krku a dekoltu, který stárne stejně rychle jako váš obličej? Rozhodně na něj nezapomínejte a dopřejte mu dostatečnou péči.

Do svého beauty rituálu tedy zařaďte i masku na dekolt. Otestovaly jsme je v redakci za vás. Na paškál jsme si vzaly jak jednorázové plátýnkové, tak ty s krémovou či gelovou konzistencí.

Ledová maska Natura Siberica

Co slibuje:

Maska je krémové konzistence a pro maximální účinek se má používat 1–2-krát týdně ve sprše. Obsahuje sibiřskou mátu, ženšen a extrakt z rodu keře fylodoce. Máta okamžitě tonizuje a osvěžuje pokožku, zároveň urychluje metabolismus a zlepšuje krevní oběh. Ženšen zase poskytuje rychlý omlazující účinek, intenzivně vyživuje pokožku a zlepšuje její schopnost regenerace. Extrakt z fylodoce má antioxidační účinek, zpomaluje proces stárnutí, pomáhá se zbavit věkového pigmentu.

Otestovala editorka Klára:

Maskou na dekolt a krk jsem se natírala jeden měsíc třikrát týdně. Nanášela jsem ji 5 až 10 minut před sprchováním, protože horká voda vám ji jednak dobře smyje, ale krém se také lépe dostane hlouběji do pórů. Při roztírání je krásně mazlavý a těžký, po chvilce na pleti jakoby zaschne. Je přírodní, takže moc nevoní. Hlavně ho nikdy nezapomeňte smýt, protože se po pár minutách začne drolit. A jaký byl výsledek? Nevím, viditelnou změnu nepozoruji. Jde spíš o dobrý pocit, že se o sebe starám za přiměřené peníze a že jde o přírodní produkt.

Foto: Archiv firmy

Natura Siberica, ledová liftingová maska na krk a dekolt (Neck and Decollete Icy Lifting Mask, 120 g), 289 KčFoto: Archiv firmy

Voňavá maska Korika SciBeauty

Co slibuje:

Jednorázová maska obsahuje kombinaci rostlinných výtažků a organické kyseliny hyaluronové, která má zaručit při pravidelném používání větší elasticitu a hydrataci pleti dekoltu, viditelnou redukci vrásek a zklidnění citlivé pokožky po slunění. Má také chladivý efekt a skvěle přilne k hrudi.

Otestovala redaktorka Katka:

Masky na obličej používám pravidelně a plátýnkové jsem si v poslední době velmi oblíbila. Ale dekolt jsem trochu šidila – však většinou není vidět, že? Ale jsem ráda, že jsem to napravila a pokožce i v méně viditelné části těla dopřála wellness.

Jednorázová plátýnková maska od Koriky se velmi jednoduše aplikuje – prostě ji z balíčku vylovíte, sloupnete ochrannou folii, a přiložíte na očištěný dekolt. Dobře drží, takže během doby působení nemusíte ležet nehybně, já jsme normálně fungovala. Její plus je také úžasná vůně!

Po 20 minutách jsem masku sundala a dala si sprchu, neboť jsem byla trochu ulepená. Kůže byla jemnější na dotyk a jakoby šťavnatější. Aby se dostavily výraznější účinky a dekolt se „rozzářil“, je třeba aplikovat pravidelně, a to je výzva. Léto se blíží! A protože si dekolt většinou spálím, maska nebude chybět v mém kufru na dovolenou, má chladivý efekt.

Foto: Archiv firmy

Korika SciBeauty (prodává Notino), plátýnková maska proti vráskám v dekoltu, 169 KčFoto: Archiv firmy

Nejdražší maska Bella Night Care

Co slibuje:

Jedná se o jednorázovou masku s okamžitým anti-aging liftingem, který napojí vláhou vaši pleť a zvýší tonus pokožky díky kyselině hyaluronové a kombinaci dvou typů beta-glukanu, které obsahuje hydrogel. Pokožka dekoltu bude hydratovaná, vypnutá a bude vypadat svěže. Maska je určená pro všechny typy pleti, obzvláště pak pro pleť suchou nebo se znaky vrásek.

Otestovala šéfredaktorka Monika:

Masku dostanete v celkem velkém balíčku, který obsahuje skleněný kelímek se zázračnou substancí, porcelánovou misku a sáček, v němž je složené plátýnko. To se musí vložit do misky, na to nalít roztok a nechat vsáknout. Následně se maska aplikuje na vyčištěnou pokožku dekoltu a nechává se tam 50 minut. Aplikovala jsem ji tedy večer.

Pozitivně hodnotím, že mě maska vůbec nedráždila a nezrudla jsem. Záhy po aplikaci bylo znát, že pokožka se vypnula a vrásky z velké části zmizely, byť to bylo celkem špatně pozorovatelné, neb byl ještě poměrně dlouho do pokožky vtisknut mřížkový vzor masky. Den poté byl dekolt opravdu krásně vypnutý, hladký, mladší. V podvečer už jsem sledovala návrat vrásek do té části, kde jich mám nejvíc. A následující den bylo toto vráskové epicentrum při starém, zbytek ještě celkem vypnutý.

U masky mi akorát vadilo, že je lepivá a trochu chladí, takže sedět v zimě s odhaleným dekoltem takřka hodinu nebylo úplně komfortní, nicméně oceňuji, že zafungovala. Mnohem více mě zarazilo, že tak velká krabička ukrývala pouze tři kousky, zbytek byl vyplněn různě poskládanými papíry. Pokud to má v zákaznicích eliminovat pocit, že za své peníze by bez toho dostaly málo, tak na mě to nefunguje, ba právě naopak.

Mé resumé je tedy jasné: Před významnou událostí, kde bych plánovala šaty s odhaleným dekoltem, bych to využila ráda. Výsledek byl opravdu vidět. Masku bych však aplikovala jen pár hodin před akcí, aby vyhlazení bylo maximální a zároveň nevadil obtisknutý vzor.

Foto: Archiv firmy

Bella Night Care (prodává Dr.Max), dekoltová maska s gelem (25 ml), 689 KčFoto: Archiv firmy

Vyživující maska Vivaco

Co slibuje:

Vysoce vyživující a hydratační maska s kyselinou hyaluronovou, extrakty zeleného čaje, melounu, broskve a mandlového oleje má za cíl udržet pokožku mladou, krásnou a pevnou. Hlavní složkou je hydrolyzovaný mořský kolagen, který redukuje vrásky a pigmentové skvrny, vysoce hydratuje, redukuje kožní nerovnosti, zlepšuje jemnost pokožky a rozjasňuje pleť.

Otestovala editorka Dana:

Maska je psaná na obličej i dekolt, tak jsem vyzkoušela obě místa. Mám citlivou pleť, takže když jsem masku nanesla poprvé a začala na obličeji štípat, docela mě to vyděsilo. Ale co bych pro testování neudělala. Vydržela jsem. Maska začala vykazovat svůj stahovací efekt a štípání po pár minutkách odeznělo… a pak jsem usnula.

Zaujalo mě, že tato maska se doporučuje nechat působit celou noc. Ráno jsem si připadala taková hebká, než jsem ji umyla. Po zhruba dvou týdnech aplikování masky 2–3x týdně jsem měla překvapivě nepříjemný pocit vysušeného obličeje, ale na dekolt působila velmi dobře. Nic neštípalo a dekolt mi přišel zářivější a mladistvější.

Na obličej jsem tedy zkusila masku nanést navečer jen na půl hodiny. Po dalších dvou týdnech mi přišla pleť opravdu lepší, lehce prozářenější a bez nežádoucích pupínků. Jestli bych si ji koupila? Těžko říct, obecně jsou mi příjemnější krémové struktury. Tady je struktura gelová, vypadá to jako třaslavá hmota, která nepůsobí příliš vábně. Ale voní velice jemně a nanáší se skvěle.

Foto: Archiv firmy

Vivaco, kolagenová maska na obličej a dekolt (Nourishing & Lifting, 80 ml), 199 KčFoto: Archiv firmy

Nejlevnější maska Balea

Co slibuje:

Toto balení obsahuje jednu náplast pro dekolt a dvě pro prsa a slibuje okamžité zpevnění se sametovým vzhledem. Náplasti jsou totiž obohacené komplexem aktivních složek kofeinu a extraktu z mořských řas, které se díky vlastní tělesné teplotě lépe vstřebávají.

Otestovala redaktorka Pavla:

Jako pozitivum hodnotím nejprve cenu a vzápětí balení a nanášení. Maska je šikovně zabalená v sáčku s dalšími dvěma kusy náplastí, které jsou ještě určené na prsa. Příjemně mne překvapilo, že náplasti se netopí v kapalném roztoku, jak jsem zvyklá u plátýnkových masek na obličej. Takže jsem od nich nebyla vůbec upatlaná a dobře se přichytily na dekolt i prsa, aniž by klouzaly.

Určitě jsem ocenila i poměrně kratší dobu působení, která je doporučená 15 minut. Náplasti jsem sundala tedy až po 25 minutách (co kdyby náhodou) a skutečně jsem cítila, jak je pokožka příjemně hydratovaná a na dotek hebčí. Vrásky v dekoltu po jedné aplikaci samozřejmě nezmizely, ale možná to bude tím, že obecně o tohle místo nepečuji tak jako o obličej. Takže určitě mám po vyzkoušení chuť to napravit a rozhodně budu občas používat masky nejen na obličej, ale i na hruď. Náplasti na prsa mi přišly zbytečné, tam jsem se efektu nedočkala.

Foto: Archiv firmy

Balea Bodyfit (vyrobeno v Severní Koreji, prodává dm), tři zpevňující náplasti v balení, na prsa a dekolt, 99 KčFoto: Archiv firmy

A jak jste na tom s pravidelnou péčí o dekolt vy? Podívejte si, jak si vedla séra, která jsme v redakci otestovaly.

Reklama

Načítám