Hlavní obsah

Souboj pleťových masek? Jak je používat a která je top?

 

S pleťovými maskami se roztrhl pytel. Jsou gelové, krémové, textilní nebo noční, které se o pleť starají, zatímco spíte. Otestovali jsme šest produktů od různých značek, abychom zjistili účinky. Dozvíte se, jak je používat, jakou mají texturu a která maska nám vyhovovala nejvíc.

Článek

Těžko byste právě teď hledali víc trendy produkt ze světa kosmetiky, než jsou pleťové masky. Není divu, dokážou obličej vyhladit, hydratovat, osvěžit a rozzářit. Jak si ale v tom množství produktů, které na vás z regálů pokukuje, vybrat?

Otestovali jsme šest masek z různých kategorií: noční, plátýnkové a klasické gelové. Všechny jsme poctivě (a přesně podle návodu) vyzkoušeli ještě před natáčením, abychom mohli zodpovědně zhodnotit jejich účinky, texturu, efekt, i jak jsou příjemné. Mezi jednotlivými aplikacemi dostala pleť oddech vždy několik dní, aby bylo možné posoudit výsledky každého produktu – nicméně jasno bylo někdy hned po použití. Není nad první dojem!

Ve videu uvidíte, jak masky vypadají, když je rozbalíte, ukážeme vám, jak je používat, a samozřejmě vám sdělíme, který testovaný produkt nejvíc vyhovoval smíšené pleti – právě tu má totiž naše redaktorka Lucka. Mrkněte na video!

Které produkty jsme testovali?

Vybrali jsme značky z levnější i dražší cenové kategorie. Dobrá zpráva: třebaže si před kamerou Lucka aplikovala všechny masky ještě jednou bezprostředně po sobě, žádná vyrážka se nekonala. Vy to ale určitě nezkoušejte a vyberte si vždy jen jeden produkt podle toho, jaký typ pleti máte, a používejte ho dle doporučení na obale.

1. Noční maska Youth to the People

Používá se místo nočního krému. Je to hydratační bomba: obsahuje skvalan, kyselinu hyaluronovou, glycerin a aloe. O zářivou pokožku se postarají antioxidanty a vitamin C. Doporučuje se používat každý večer a hodí se pro všechny typy pleti.

Foto: Archiv firmy

Noční hydratační maska Youth to the People, 990 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

2. Noční maska NovAge Oriflame

Masku výrobce doporučuje nanášet na noční krém, nejlépe stejné řady. Obsahuje hydratační trojku: olej inca inchi z ořechů rostliny Plukenetia volubilis, máslo cupuaçu z kakaovníku velkokvětého a kyselinu hyaluronovou.

Foto: Archiv firmy

Noční intenzivně revitalizační maska Oriflame, 799 KčFoto: Archiv firmy

3. Hydrogelová maska Whamisa

Při výrobě nejsou díky fermentaci potřeba konzervanty. Produkt je zcela přírodní a vhodný i pro osoby s citlivou pletí. Výtažky z ovoce a aloe vera slibují hydratovat a rozjasnit unavenou pleť.

Foto: Archiv firmy

Bio rozjasňující a regenerační maska Whamisa, 265 KčFoto: Archiv firmy

4. Plátková maska Kocostar

Maska obsahuje několik plátků, které si můžete po obličeji rozložit, jak chcete. Výtažky z okurky mají hydratovat a zklidnit, vitamin C rozjasnit.

Foto: Archiv firmy

Plátková maska Kocostar Okurka, 139 KčFoto: Archiv firmy

5. Čisticí maska Havlíkova apotéka

Krémová maska by měla pokožku nastartovat na celý den, vyčistit a hydratovat. Obsahuje konopný, levandulový a rozmarýnový olej s antibakteriálními a hojivými účinky.

Foto: Archiv firmy

Tříminutová ranní pečující a čisticí maska Havlíkova apotéka, 189 KčFoto: Archiv firmy

6. Hydratační maska Natinuel

Gelová maska slibuje díky obsahu účinných látek, jako je kyselina laktobionová a antioxidant glukonolakton, pleť hydratovat do hloubky s dlouhotrvajícím efektem a zanechat ji hebkou.

Foto: Archiv firmy

Hydratační maska Natinuel, 352 KčFoto: Archiv firmy

Zajímají vás další recenze kosmetiky? Otestovali jsme i různé typy tvářenek.

Reklama