Hlavní obsah

Pleťové zázraky z lékárny – levně!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

V lékárně se nejen léčí, ale i krášlíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krása něco stojí, to je známý fakt. Krémy, které skutečně fungují, jsou většinou drahé - vzácné výtažky, nové technologie, výzkumy – to vše se odráží v jejich ceně. Jsou ale výjimky. Právě v lékárnách se mnohdy skrývají skvosty, které pleti dodají přesně ty látky, které potřebuje. Následující výrobky jsou téměř legendární a co více – za žádný z nich nedáte více než 150 korun!

Článek

Do lékárny se vydejte především tehdy, trápí-li vás kožní potíže nebo je vaše pleť přecitlivělá. Většina výrobků je hypoalergenních a neparfémovaných a sednou proto téměř všem!

Zinková emulze

Výrobce: Miraclean, množství/cena: 50 ml/cca 90,- Kč

Zinek je pro pleť hotovou spásou. Emulze podporuje hojení kůže a můžete ji použít téměř při všech obtížích – spáleniny, drobná poranění, vyrážky nebo akné. Aplikovat ji můžete jak na tvář, tak na celé tělo. Jedinou nevýhodou je nepříliš příjemná vůně, která však po vsáknutí přípravku pomine. Má hutnější konzistenci, proto emulzi používejte raději na noc, ta navíc její regenerační schopnosti ještě podpoří. Ráno bude pleť ve viditelně lepší kondici a matná.

Foto: ipill.de a lapara.ma

Kvalitní péče nemusí stát tisíceFoto: ipill.de a lapara.ma

Cétaphil creme-soin hydratant

Výrobce: Galderma, množství/cena: 50 ml/cca 130,- Kč

Cétaphil je považován za jeden z největších farmaceutických pokladů nejen u nás, ale i ve světě. Hydratační, ale nemastný krém je vychvalován snad všemi dermatology. Poradí si se zavlažením suché pleti, ale protože neucpává póry, má zelenou i pro problematickou pleť. Výborný je i Cétaphil lotion nettoyante, který šetrně odlíčí pokožku, aniž by vysušoval a dráždil. Duo Cétaphil slibuje jemnou, pružnou a hebkou pokožku - bez rozdílu typu pleti.

Excipial U Lipolotio

Výrobce: Spirig Eastern, množství/cena: 200 ml/cca 100,- Kč

Excipial U Lipolotio je určen pro suchou až velmi suchou pokožku, Excipial U Hydrolotio potom pro normální až mírně suchou. Přípravky vyhlazují povrch pleti, krásně hydratují a nemusí se jich bát ani ti nejmenší. Protože jsou dobře snášeny, používají se i při různých ekzémech a kožních onemocněních. Potřebujete-li velkou dávku hydratace, neváhejte.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Přípravky z lékárny vaše pleť oceníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Jarischův roztok

Výrobce: Vakost, množství/cena: 250 ml/cca 40,- Kč

Potírací roztok předepisují na kožní potíže i lékaři. Bezbarvá vodička zklidní pokožku lépe než kterákoliv pleťová voda. Působí protizánětlivě a poslouží především těm, kteří špatně snášejí obyčejnou vodu (vysušuje). Díky své všestrannosti je vhodný pro všechny typy pleti.

Aknecolor

Výrobce: Spirig Eastern, množství/cena: pasta 30 g/cca 100,- Kč

Aknecolor je tónovaná krémová pasta na akné i komedony. Prodává se ve dvou odstínech. Protože je první hodně světlá a druhá tmavší, doporučujeme koupit obě tuby a namíchat si ideální barvu. Pasta dobře kryje, můžete ji používat jako korektor, i na větší plochu. Skvělé je, že na rozdíl od jiných maskovacích výrobků působí léčivě. Nanáší se jednou až dvakrát denně.

V lékárně najdeme mnoho kvalitních značek, vyzdvihněme zejména Biodermu, La Roche Possay, Eucerin nebo Avéne. Naučte se proto nakupovat právě zde, nejen vaše pleť vám poděkuje!

Související témata:

Načítám