Hlavní obsah

Plus size inspirace: Trendy, které unosíte i s velikostí 44!

Foto: Petra Veselá

Které trendy sluší i plnějším tvarům? Aneta nosí velikost 44Foto: Petra Veselá

Reklama

Fakt, že na cedulce nemáte písmeno S, ještě neznamená, že musíte bojkotovat trendy. Stačí si jen chytře vybrat ty, které svědčí křivkám. Důkazní materiál jsme připravovali s plus size modelkou Anetou!

Článek

Pokud je vaše plnější postava tím jediným, co stojí mezi vámi a aktuálními trendy, je načase změnit přístup. Spoustu z nich totiž můžete bez obav využít. Které kousky si příště vezmete do kabinky?

Lekce asymetrie

Jestliže jste to ještě neudělaly, na vlastní kůži si ověřte, co všechno dokáže optická iluze. Na ramínku by se mohlo zdát, že je upnutá sukně vhodná jen pro velmi štíhlou postavu, v praxi ale zjistíte, že lichotí i oblým tvarům. Nosit ji můžete s módními evergreeny vašeho šatníku, džínovou košilí a křivákem.

Foto: Petra Veselá

Na foto: sukně (Lindex, 399 Kč), košile (Promod, 799 Kč), koženková bunda (Lindex, 1499 Kč), boty (Marks & Spencer, 2299 Kč), prsten s perlou (Leola, 1500 Kč), stříbrný prsten (Claire´s, 129 Kč)Foto: Petra Veselá

Foto: archiv firem

Džínovou košili můžete obléknout k sukni i kalhotám. Už máte tu svou?Foto: archiv firem

V pánském stylu

Móda je, byla a bude hrou. Pokud pro vás není předchozí věta pouhým klišé, nebojte se hledat inspiraci v šatníku vašeho protějšku. Obléknout si můžete pánsky laděné kalhoty, oblíbenou bílou košili a pohodlné polobotky. Je vám tento styl blízký? Pořiďte si drobný doplněk, který byl vidět na každé druhé podzimní přehlídce. Vázačku na krk!

Foto: Petra Veselá

Na foto: kalhoty (Marks & Spencer, 1299 Kč), košile (Marks & Spencer, 1399 Kč), svetr (Lindex, 999 Kč), vázačka (Zara, 199 Kč), kožená kabelka (Marks & Spencer, 2999 Kč), boty (Baťa, 1199 Kč)Foto: Petra Veselá

Vrstvěte!

A teď nemluvíme o tom, že si na tričko oblečete svetr :-) Zaměřte se neotřelé kombinace a zkuste si pod šaty natáhnout tenký rolák. Pohrát si můžete také s různými odstíny, a zejména materiály. Mimochodem, už máte semišové šaty?

Foto: Petra Veselá

Na foto: kabát (Marks & Spencer, 4999 Kč), šaty (Promod, 1699 Kč), rolák (Marks & Spencer, 699 Kč), kožené boty (Promod, 2999 Kč), náhrdelník (Lindex, 199 Kč)Foto: Petra Veselá

Zbavte se předsudků

Začít můžete tím, že se přestanete bát flitrů. Ve správné podobě (a míře) vám totiž rozhodně neuškodí. Jako příklad může posloužit odlesky házející sukně, kterou stylistka usměrnila klasickou bílou košilí. Krátkou délku pro změnu vyváží vesta.

Foto: Petra Veselá

Na foto: vesta (Sophistic by Veronika, 7200 Kč), sukně (Marks & Spencer, 1299 Kč), halenka (F&F, 529 Kč), klobouk (Jelení šperky, 3400 Kč), prsten s perlou (Leola, 2800 Kč), kožené boty (Baťa, 2599 Kč)Foto: Petra Veselá

Nádech minulosti

Pokud sledujete naši módní rubriku pravidelně, určitě víte, jak obrovský boom zažívá móda sedmdesátých let. A jak vyplývá z jejího umístění v dnešním článku, svědčí i ženským tvarům! Které kusy byste si měly minimálně vyzkoušet? Džíny do zvonu, klobouk s širokou krempou a pléd.

Foto: Petra Veselá

Na foto: džíny (Lindex, 999 Kč), halenka (Marks & Spencer, 999 Kč), pléd (Lindex, 999 Kč), klobouk (Lindex, 799 Kč), kabelka (Promod, 999 Kč), prsteny (Claire´s, 359 Kč/set), boty (Destroy, 1799 Kč)Foto: Petra Veselá

Foto: archiv firem

Klobouk dodá na stylu i tomu nejjednoduššímu outfitu. Máte vybráno?Foto: archiv firem

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám