Hlavní obsah

Po porodu přišla o svůdný dekolt. Nyní ho má zpět!

Foto: Archiv

Foto: Archiv

Reklama

Markéta se vždy pyšnila krásným dekoltem. Jenže pak přišel po předčasném porodu stres, strach o dcerku a velký úbytek na váze. Z pevných trojek zbyly jen jedničky. Ale Markéta nová ňadra vyhrála!

Článek

Čtyřiadvacetiletá maminka Markéta byla donedávna zvyklá, že ňadra byla její chloubou. Pyšnila se pevnými a velkými prsy. Vše se ale změnilo s těhotenstvím a porodem.

Stres se na těle podepíše

Markéta toužila po miminku, ale bohužel se jí nedařilo otěhotnět. Už to znamenalo dost velké psychické napětí, které se zvýšilo poté, co se s manželem podrobili umělému oplodnění. To se podařilo a Markéta se těšila na přírůstek do rodiny.

Jenže ani těhotenství se neobešlo bez komplikací a Markéta předčasně porodila. Dva měsíce strávila v nemocnici, kde se dennodenně bála o svou malinkou dcerku. Kvůli stresu nemohla ani jíst, a tak velmi rychle a razantně zhubla. To, jak vypadá, ale bylo samozřejmě to poslední, co ji zajímalo.

Foto: Archiv

Lékaři mladé mamince vše důkladně vysvětlili, zákroku už pak nic nebrániloFoto: Archiv

Poté, co se holčička ze všech zdravotních komplikací dostala, Markéta se uklidnila a začala se také starat trochu o sebe. To byla ta chvíle, kdy si uvědomila, že jsou její krásné trojky minulostí. „Malá ňadra jsem řešila kvalitním prádlem, kterým jsem zvětšila velikost svého dekoltu. Na pohled to vypadalo, že mám prsa jako předtím,“ vzpomíná Markéta.

Foto: Archiv

Kvůli úbytku váhy přišla Markéta o plný dekolt (vlevo), lékaři jí ho ale vrátili (vpravo)Foto: Archiv

To, že rychlý a velký váhový úbytek, stres a těhotenství mají na ženské poprsí neblahý vliv, potvrzuje i plastický chirurg Pavel Horyna. „Změny tvarů prsů, které si vyžadují zásah plastickým chirurgem, jsou podmíněny především hormonálními změnami v organismu ženy, jež probíhají v souvislosti s těhotenstvím a kojením. Těhotenství a kojení mají většinou na tvar prsů nepříznivý vliv, prs se může změnit v povislý a vychudlý. Podobný proces může proběhnout i při rychlém výkyvu váhy, ten je většinou spojený se stresem," říká Pavel Horyna.

Foto: Archiv

I z boku je rozdíl krásně viditelnýFoto: Archiv

Výhra snů

Stejně to ale nebylo ono, a tak ji manžel přihlásil do soutěže o plastickou operaci. A Markéta vyhrála a podrobila se zvětšení poprsí pomocí implantátů. „Po vzájemné dohodě jsme zvolili implantát o velikosti 320 mililitrů a uložili jsme ho pod sval přístupem z podprsní rýhy. Operace proběhla bez komplikací, stejně jako pooperační hojení. Výsledná velikost prsů je adekvátní k Markétině postavě, nejsou ani malá, ani velká, což je taková moje filozofie, nedělat příliš velká ňadra,“ popisuje plastický chirurg Petr Pachman, který zákrok prováděl.

Foto: Archiv

Markéta byla spokojená i s rychlostí pooperačního hojeníFoto: Archiv

Markétu nečekala žádná zásadní omezení, po osmi týdnech se naplno vrátila k běžnému životu. „Dva až tři dny po zákroku jsem nezvládala chytat za kliku, ale proto tady byl manžel. Bolest byla minimální, po dvou týdnech jsem dokonce začala tancovat,“ říká Markéta.

A výsledek? Tím je nadšená Markéta i její manžel. „Když jdeme třeba někam do klubu a manžel odchází dřív, pověřuje své kamarády, aby mě hlídali,“ směje se Markéta.

Co tomu říkáte? Není Markéta krásná maminka?

Reklama

Načítám