Hlavní obsah

Po sebevraždě matky se vyjedla na metrák! Teď je zase kočka

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jennifer Velardi (33) nebyla nikdy vyloženě štíhlá, ale měla svou váhu relativně pod kontrolou. Po sebevraždě matky však začala žal utápět v jídle a ručička na váze hrozivě stoupala. Paradoxně jí pomohl manžel, když ji opustil.

Článek

Učitelka z kanadského Toronta Jennifer Velardi se vyjedla až na nehezkých 107 kilogramů. Díky zdravé stravě, cvičení, pevné vůli a touze žít zase normálně však dokázala shodit téměř polovinu své hmotnosti. Nyní váží 62 kilogramů a vypadá úžasně. Nebyla to ale lehká cesta.

Takhle to začalo

Jennifer přiznává, že základy pozdějších trablů byly položeny už v dětství. Její maminka totiž trpěla velmi vážnými depresemi a to pro Jennifer nebylo vůbec snadné. „Neustále jsem se o ni strašně bála a veškeré své obavy a úzkosti jsem se naučila zajídat,“ vzpomíná mladá žena, která měla s maminkou velmi blízký a láskyplný vztah.

Přestože k vysloveně štíhlé postavě měla vždy poněkud daleko, nešlo o žádnou dramatickou, život ohrožující obezitu. Jenže v roce 2011, jedenáct měsíců poté, co se Jennifer vdala, spáchala její maminka sebevraždu. A Jennifer začala jíst ještě víc: „Jako bych jídlem chtěla zaplnit veškerou prázdnotu, která tu po ní zbyla. Jen jsem jedla a spala. Moje váha rostla a mně to bylo úplně jedno.“

Foto: Profimedia.cz

S maminkou měla Jennifer velmi blízký vztah, její smrt ji citelně zasáhlaFoto: Profimedia.cz

Těžké probuzení

Tahle letargie a morbidní přejídání trvaly tři roky. Během toho času Jennifer nejen tloustla, ale s každým dalším kilem víc a víc trpělo její manželství. „Bylo to se mnou těžké. Měla jsem deprese, byla jsem emočně na dně,“ říká.

Jenže její muž – místo aby ji podpořil a pokusil se jí pomoci – se od ní odtahoval. Když se snažila jíst zdravě, řekl, ať už proboha neplní lednici jídlem pro králíky. Když ho požádala, zda by s ní šel na procházku, vysmál se jí a prý ať si jde sama. „Nikdy mi sice vyloženě neřekl, že mu moje nadváha vadí, ale já jsem se přesto cítila naprosto nechtěná, nepřitažlivá, odpudivá,“ vypráví Jennifer.

Přesto jí manžel nakonec pomohl. V roce 2014 odjel na dovolenou do Dominikánské republiky za svou rodinou a už se nikdy nevrátil. „V den, kdy jsem pro něj měla jet na letiště, mi přišel e-mail, že už se nevrátí,“ vzpomíná Jennifer.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer je zase krásná a na cvičení nedá dopustitFoto: Profimedia.cz

Znovu a lépe

Přesně tohle mladou ženu probralo z emočního kómatu, ve kterém poslední roky přežívala. Najednou zase chtěla žít, mít kontrolu nad svým tělem i životem. Přestala jíst tučná a nezdravá jídla a pít sladké limonády a vrhla se na zdravou stravu. K tomu přidala pohyb. Nejdřív to byly procházky, protože její tělo nic víc nezvládalo, později lehký běh a nakonec tvrdý trénink a posilování.

Váha šla dolů a Jennifer začala být zase šťastná. Loni navíc podstoupila plastickou operaci, při níž jí byla odstraněna nadbytečná kůže na břiše a na vnitřních pažích, letos ji to samé čeká ještě na vnitřních stehnech.

Z Jennifer je opět kočka, která se po letech skrývání loni v létě postavila před své kamarády a rodinu v bikinách. „Obezita byla vyčerpávající. Bolely mě klouby, všechno, celé tělo mě pořád bolelo,“ vzpomíná Jennifer, podle níž by na ni její matka byla opravdu pyšná. „Vždycky si přála vidět mě šťastnou. Byla by nadšená, že jsem získala kontrolu nad svým tělem, duší i životem a že žiju spokojeně a zdravě,“ dodává potěšeně mladá žena.

Co tomu říkáte? Není tohle skvělý úspěch?

Reklama

Načítám