Hlavní obsah

Poctivá hrachová polévka s uzenými žebry

Hodnocení:
(59)
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
nízká

Musím se přiznat, že se nám při natáčení málokdy poštěstí, že se všichni shodneme na tom, co nám chutná. O to víc mě překvapilo, že se to stalo zrovna u této poctivé hrachovky! Na druhou stranu, silný uzený vývar, šťavnaté maso z žeber, sytý hrách a opečená zelenina urazí jen málokoho! Zkuste tuhle „vytuněnou“ hrachovku i vy!

Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g celého sušeného hrachu
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 řapíky řapíkatého celeru
  • 500 g uzených vepřových žeber
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Zelený nebo žlutý hrách zalijte vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Tento krok můžete vynechat, ale podstatně si pak prodloužíte dobu vaření.

Krok 2: Na troše sádla nebo oleje dozlatova opečte na kostičky pokrájenou cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Přidejte hrách i s vodou, ve které se máčel, žebra, ještě litr vody, bobkové listy a lžičku soli. Povařte asi hodinu doměkka.

Krok 3: Když je maso i hrách měkký, žebra vyndejte, nechte trochu vychladnout a oberte. Maso vmíchejte zpátky do polévky, dochuťte čerstvou nebo sušenou majoránkou, prolisovaným česnekem a čerstvě mletým pepřem. Podle potřeby zřeďte vodou a podávejte.

Tip: Jestli máte raději krémové polévky, před vložením obraného masa vše tyčovým mixérem rozmixujte, a až poté vmíchejte maso z žeber.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.