Hlavní obsah
3,7
(64)
 

Málokdy se nám při natáčení poštěstí, že se všichni shodneme na tom, co nám chutná. A u poctivé hrachovky se to stalo! Zkuste tuhle „vytuněnou“ hrachovku i vy!

20 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g hrachu
  • 2 ks cibule
  • 3 ks mrkve
  • 3 řapíky řapíkatého celeru
  • 500 g uzených vepřových žeber
  • 2 listy bobkového listu
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Zelený nebo žlutý hrách zalijte vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Tento krok můžete vynechat, ale podstatně si pak prodloužíte dobu vaření.

02.

Na troše sádla nebo oleje dozlatova opečte na kostičky pokrájenou cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Přidejte hrách i s vodou, ve které se máčel, žebra, ještě litr vody, bobkové listy a lžičku soli. Povařte asi hodinu doměkka.

03.

Když jsou maso i hrách měkké, žebra vyndejte, nechte trochu vychladnout a oberte. Maso vmíchejte zpátky do polévky, dochuťte čerstvou nebo sušenou majoránkou, prolisovaným česnekem a čerstvě mletým pepřem. Podle potřeby zřeďte vodou a podávejte.

Tip

Jestli máte raději krémové polévky, před vložením obraného masa vše tyčovým mixérem rozmixujte a až poté vmíchejte maso z žeber.

Reklama

Načítám