Hlavní obsah
3,3
(48)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Uvařte si lehkou kuřecí polévku plnou zeleniny a bylinek. Tentokrát ale z uzených stehen! Jídlu dodají jedinečnou chuť i vůni, a navíc je není potřeba vařit tak dlouho jako vepřové.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 ks uzeného kuřecího stehna
  • 3 ks mrkve
  • 1 lžička soli
Dle chuti
  • 1 hrst kukuřice
  • 1 hrst čerstvého hrášku
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 lžíce krup
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Najemno pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na troše másla nebo oleje, přisypte nasekaný česnek a sladkou papriku, počkejte několik vteřin, až se rozvoní, a zalijte litrem vody.

02.

Do hrnce přidejte uzená stehýnka – ke kosti je trochu nakrojte, aby se rychleji uvařila, a sůl. Po 10 minutách přihoďte mrkev nakrájenou na plátky a vařte dalších asi 15 minut, nebo až je mrkev měkká.

03.

Kuře vyndejte, maso oberte a vraťte do polévky. Přidejte další čerstvou či mrazenou zeleninu: např. pořádnou hrst kukuřice a hrášku. Nechte prohřát, přidejte jarní bylinky dle chuti (libeček, petržel, pažitku, bazalku) a případně dolaďte solí, pepřem či citronovou šťávou.

04.

Pro sytější verzi podávejte polévku s vařenými kroupami, vařenými fazolemi nebo domácími polévkovými nudlemi.

Jak máte rádi kuřecí maso? Pečené i s přílohou, v kuřecí polévce, jako kuře na paprice nebo snad v podobě řízku? A nezapomeňte, že z jednoho kuřete připravíte hned tři jídla!

Reklama

Načítám