Hlavní obsah

Pohoštění jako z restaurace? Servírujte soudečky plněné sýrem!

Foto: Autorka

Tyhle plněné paštičky potěší každou vaši návštěvuFoto: Autorka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekáte návštěvu? Pro přípravu pohledného a vynikajícího pohoštění v podobě soudečků plněných sýrem vám postačí jen pár ingrediencí a několik málo minut.

Článek

Paštičky z listového těsta nebo chcete-li soudečky jsou dokonalé. Můžete je naplnit čímkoli, co máte rádi. My zvolili kombinaci sýrů - nivy a ricotty. I vám přejeme dobrou chuť!

Paštičky plněné sýrem

Na 12 paštiček budete potřebovat: 1 rozválené listové těsto, vejce, sezamová semínka. Na náplň: 150 g ricotty, 50 g nivy, tymián, ořechy na ozdobení

Postup: Z listového těsta vykrájejte kolečka. 1/3 z nich nechte plnou, do 2/3 vykrájejte ještě o něco menší kolečko. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte plná kolečka, potřete rozšlehaným vejcem a přiložte jedno kolečko s vykrojeným otvorem, opět potřete vejcem a přiložte druhé vykrojené kolečko. Takto pokračujte i u ostatních. Potřete vejcem i horní kolečko a posypte semínky. Vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia a pečte dozlatova.

Ricottu promíchejte s nastrouhanou nivou a otrhanými lístky tymiánu. Vychladlé soudečky naplňte sýrovým krémem. Ozdobte tymiánem a ořechy.

Tip:Pokud nechcete mít před návštěvou zbytečný stres, soudečky si upečte předem a naplněné je máte v okamžiku.

Čím ještě potěšit vaše blízké? Inspirujte se receptem na slané tyčinky nebo třeba vynikajícími miniburgery.

Reklama

Načítám