Hlavní obsah

Silvestrovské pohoštění: Pikantní tyčinky máte upečené za chvilku!

Foto: Marcel Rozhoň

Pikantní tyčinky jsou skutečně skvělá pochoutka na večírek!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete si pochutnat na domácí dobrotě k vínu? Zkuste domácí pikantní tyčinky. Zvládnete je během chvilky a stejně rychle i zmizí!

Článek

Konec roku je čas setkávání s přáteli i rodinou. K tomu patří obvykle i něco dobrého k pití a snědku. Než sáhnete po slaných oříšcích nebo chipsech, připravte si vlastní dobrotu. Těsto můžete mít připravené i několik dní dopředu, pak jen stačí vyválet tyčinky a šup s nimi do trouby!

Pikantní tyčinky

Pro 4 osoby budete potřebovat: 200 g hladké mouky, 150 g parmazánu, 1 vejce, 200 g másla, 2 lžíce zakysané smetany, ½ lžičky soli, ½ lžičky prášku do pečiva, sušené drcené chilli papričky, mletou pálivou papriku

Postup: Do mísy prosejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte nakrájené máslo, najemno nastrouhaný parmezán, vejce a zakysanou smetanu. Vše dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. Vyválejte z něho placku a posypte ji paprikou, chilli a koření trochu vmáčkněte do těsta. Můžete to udělat pomocí válečku. Pak těsto nakrájejte na proužky silné asi 2 a půl centimetru. Každou tyčinku zatočte do spirály, poskládejte na plech a pečte asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Vychladlé tyčinky podávejte s různými druhy dipů.

Chystáte večírek a hledáte inspiraci? Chlebíčky vždycky zaberou, tentokrát upusťte od klasiky a zkuste je třeba s řepou nebo tatarákem. A co takhle vrstvené jednohubky? Jejich příprava bude bavit i děti!

Jaké pohoštění připravujete na večírek vy?

Reklama

Načítám